Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
James Vowles

Williams-teambaas wil niets weten van hardnekkige Antonelli-geruchten

Al langere tijd hangen er geruchten in de lucht dat Mercedes-junior Kimi Antonelli nog dit jaar zijn debuut gaat maken in de Formule 1. Dat moet dan gaan gebeuren bij het team van Williams en de FIA heeft al een dispensatieaanvraag binnen. Teambaas James Vowles reageert voor het eerst op de hardnekkige geruchten.

Antonelli Bahrain F2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Al vanaf het begin van het seizoen wordt er flink gespeculeerd over waar Kimi Antonelli komend jaar terecht gaat komen. Het lijkt namelijk een kwestie van tijd tot we de jonge Italiaan in de Formule 1 gaan zien. De geruchten over een entree bij het team van Williams, nog tijdens dit seizoen, worden steeds groter. De FIA bevestigde vrijdagavond namelijk tegenover RacingNews365 dat er een dispensatieaanvraag is binnengekomen voor de 17-jarige coureur. Williams zou Antonelli willen laten debuteren op Imola.

De teambaas van Williams, James Vowles, reageert nu voor het eerst op deze geruchten. Tegenover onder meer RacingNews365 antwoord Vowles op de vraag of hij de voortgang van de Mercedes-junior in de gaten houdt: "Mijn bron van informatie is in dit geval de journalistiek. Ik heb geen enkele directe communicatie met Mercedes over hoe zijn tests gaan."

Andere problemen

Ook wil Vowles een slag om de arm houden, wanneer het gaat over de vele tests die Antonelli dit jaar gaat doen en al heeft gedaan: "Ik heb begrepen dat hij in Imola heeft getest. En volgens mij ook in Oostenrijk. Je kunt daar niet veel van afleiden. Ik weet het niet zeker of hij in de auto van 2021 of 2022 rijdt, dus ook daar kun je weinig aan afleiden. We moeten ook niet vergeten dat hij een kleine twintig maanden geleden nog in een Formule 4-auto reed. Dat is een enorme stap, binnen een zeer korte tijd, om richting Formule 1 te gaan."

"Ik snap dat er een verlangen is, maar ik zal je vertellen hoe ik er over denk" zo gaat Vowles verder. "Wij hebben momenteel grotere problemen om op te lossen, dan om na te denken over onze coureurs. Alexander (Albon red.) is in de vorm van zijn leven, maar heeft nog geen punten gescoord. En we hebben het in ons om de auto goed te ontwikkelen. Dat is waar mijn prioriteiten liggen momenteel."

"Ik heb sinds Abu Dhabi vorig jaar niet meer met Kimi gesproken. Ik weet ook niets over de Mercedes-tests die hij heeft gedaan. Wij kijken zoals iedereen naar wie we volgend jaar in de auto willen hebben, maar we hebben ook een eigen juniorprogramma", zo gaat Vowles verder. "In het geval van Kimi kan ik moeilijk inschatten wat zijn niveau momenteel is. Logan moet wel zijn plekje verdienen en heeft lastige doelen om dichter bij Alex te staan. Voorlopig hoeven we niemand te vervangen."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco