© Williams F1

Nieuwsoverzicht

'Williams twijfelt aan snelheid Robert Kubica'

05 dec. 2017 12:55 Ruud Dimmers 1 reacties
De presentatie van Robert Kubica bij Williams laat lang op zich wachten. Voor de laatste GP in Abu Dhabi was iedereen het er over eens: De handtekening zou al staan en Kubica zou in 2018 voor Williams racen. Na de testdagen is het opmerkelijk stil.

Heeft Kubica de snelheid nog?

De lange stilte en het feit dat ook Sirotkin deze week uitgenodigd is bij de fabriek van Williams zorgt voor volop speculatie. Was Kubica niet snel genoeg? 

Vorige week vergeleken wij de rondetijden van Stroll, Kubica en Sirotkin met elkaar. Opvallend daarbij was de prima pace van Sirotkin op veel hardere banden. De Rus was een halve seconde langzamer, maar reed wel op de soft compound banden. Liefst drie bandencompounds harder. Kubica reed een tijd van 1.39,485 op de nieuwe hypersoft band. De zachtste band die er in 2018 beschikbaar is. 

Eerder in 2017 kwam Kubica tijdens een aantal testdagen in actie voor Renault. Daarbij reed hij zowel in oudere auto's als in de R.S. 17. Het team verving halverwege het seizoen Jolyon Palmer, maar koos voor Carlos Sainz. Twijfels over de fitheid en het niveau van Kubica zouden hiervoor de aanleiding zijn geweest.

Volgens Speedweek zouden er binnen Williams twijfels zijn over de snelheid van Robert Kubica. Deze week zijn de Pool en zijn concurrent Sirotkin uitgenodigd op de Williams fabriek.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen