Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Williams uit kritiek: 'Maximaal aantal Formule 1 races per jaar is bereikt'

Claire Williams denkt dat het maximaal aantal races bereikt is. Ze spreekt daarmee haar ongenoegen uit over de plannen van Liberty Media om de kalender van de Formule 1 verder uit te breiden.

De Formule 1-kalender van 2018 telt 21 Grand Prixs. Met de mogelijke toevoeging van de Grand Prix van Vietnam en een tweede Grand Prix in de Verenigde Staten als optie, zegt Williams-teambaas Claire Williams dat de grens is bereikt. Een verdere uitbreiding van de kalender ziet ze niet zitten, ook al leveren meer races meer geld op. Het is natuurlijk hartstikke leuk als we met meer geld extra personeel kunnen betalen, maar dat is niet waar we ons geld aan uit moeten geven. Met 21 Grand Prixs is de grens wel bereikt."

Claire Williams wil de betrokkenheid van de fans bij de sport vergroten, maar denkt niet dat het uitbreiden van de kalender daarvoor de juiste manier is: "De fans willen dichter bij de Formule 1 in de buurt komen. Maar moeten we daarom echt dertig races per jaar organiseren? De mensen achter de schermen werken al erg hard om alles op tijd van locatie A naar locatie B te krijgen. En dat is nu al bijna niet te doen." Het voorstel om de vrijdag van een raceweekend te schrappen om personeel te ontlasten, kan eveneens op weinig steun van Williams rekenen: "We hebben die vrijdagen gewoon nodig ter voorbereiding op de rest van het weekend. We kunnen de vrijdagtrainingen echter wel zo veranderen dat ze voor de fans aantrekkelijker worden om naar te kijken."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"