Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Williams

Williams verklaart contractverlenging Red Bull-protegé Albon

Alexander Albon is ook in 2023, en waarschijnlijk ook 2024, Williams Formule 1-coureur. Dat maakte het team zojuist bekend. Beide partijen geven aan waarom ze graag met elkaar doorgaan.

Albon Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met het aankondigen van Alexander Albon voor 2023 is in het persbericht het eerste woord aan de coureur in kwestie zelf: "Het is een spannend vooruitzicht om bij Williams te blijven", zo begint hij. "Ik kijk er naar uit te ontdekken wat we tezamen in het restant van dit seizoen en volgend jaar kunnen bereiken."

"Het team zet vol in op het boeken van progressie en ik ben zeer gemotiveerd om deze gezamenlijke reis voort te zetten en al doende te leren en ons te ontwikkelen."

Namens Williams zelf neemt teambaas Jost Capito het woord. Hij is lovend over zijn aanwinst van 2022: "Alex is een geweldige coureur en een zeer gewaardeerd teamlid van Williams. We vinden het dan ook prachtig dat we kunnen bekendmaken op langere basis door te gaan met elkaar."

"Alex brengt een goede mix van vaardigheden en inzichten die helpen het team succesvol te maken in de toekomst. Hij is een harde strijder en heeft bewezen geliefd en loyaal te zijn en we zijn verheugd dat we hem een stabiele basis kunnen bieden."

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen heeft Leclerc bijna op de knieën

Wat een race! In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de knotsgekke GP van Hongarije, met het falende Ferrari en de schitterende Verstappen en meer als onderwerpen. Beluister 'm snel!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

3 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"