© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Williams vindt eigen prestaties beneden niveau

06 sep. 2017 15:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van Williams kent een uiterst moeizaam jaar. Met uitzondering van de derde plaats van Lance Stroll in Baku viel er weinig te genieten. De felbegeerde vierde plaats in het WK is al lang buiten beeld.

Williams moet neerwaartse spiraal doorbreken

Toen in 2014 de hybride V6-motoren werden geïntroduceerd profiteerde Williams optimaal van de krachtige Mercedes-motor. Het team was met Massa en Bottas met regelmaat een kandidaat voor de podiumplaatsen. In de jaren daarna zakte het team langzaam af naar het middenveld en dit seizoen komt daarin geen verandering.

Het podium is onder normale omstandigheden ver buiten beeld geraakt. Felipe Massa en Lance Stroll kunnen zelden imponeren. Teambaas Claire Williams beseft dat het roer om moet bij het ooit zo dominante team. Momenteel staat het team vijfde, maar de concurrentie hijgt in de nek. Toro Rosso heeft 15 punten achterstand en ook Renault doet het de laatste races aardig.

"Het verspelen van de vijfde plaats zou dramatisch zijn voor ons", aldus Claire Williams.

Technisch directeur Paddy Lowe kwam over van Mercedes en weet waaraan het team moet werken voor 2018. 

"We hebben de zwakke plekken in kaart gebracht en bekijken nu hoe we deze kunnen verbeteren voor 2018. We hebben het volste vertrouwen in Paddy Lowe, maar beschikken over meer zeer gewaardeerde mensen die hem bij kunnen staan in dat proces."

"Duidelijk is dat we onszelf niet nog een jaar als dit kunnen veroorloven", laat Williams weten.

De line-up voor 2018 is nog niet bekend gemaakt. Duidelijk is dat Lance Stroll ook in 2018 voor het team rijdt, maar grote vraag is of Felipe Massa blijft.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen