Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Williams: "Vorig jaar was Kubica nog niet klaar voor F1, dit jaar wel"

De geruchtenmolen rond Robert Kubica begon anderhalf jaar geleden ineens op volle toeren te draaien. De Pool had na jarenlang in een revalidatieproces te hebben gezeten, eindelijk weer rondjes in een Formule 1-wagen kunnen rijden. Het seizoen 2018 kwam te vroeg voor Kubica, maar in 2019 maakt hij zijn rentree.

In de Grand Prix van Australië, die op 17 maart aanstaande plaatsheeft, zal Kubica voor de eerste keer sinds 14 november 2010 aan de start verschijnen aan de start van een Grand Prix. Volgens de technisch directeur van Williams, Paddy Lowe, heeft het testjaartje dat Kubica bij het Engelse team waarvoor hij zijn comeback gaat maken een belangrijke rol gespeeld.

"Eind 2017 hebben we gekozen voor Sergey, en ik denk dat we destijds de juiste keuze hebben gemaakt", wijst Lowe naar Sergey Sirotkin, de Rus die in 2018 voor Williams mocht rijden. "Volgens mij was Robert vorig jaar nog niet klaar voor een rentree in de Formule 1. Het is heel vervelend voor hem geweest om zo dichtbij te zijn en toch langs de zijlijn te staan, maar hij hierdoor wel sterker geworden." "In de afgelopen twaalf maanden hebben wij Robert leren kennen en zijn we onder de indruk geraakt van dat wat hij ons te bieden heeft. Uiteraard heeft dat een grote rol gespeeld in onze keuze voor het komende Formule 1-seizoen. We hebben ons voor de volle honderd procent gecommitteerd aan Robert en George Russell. Als dat eenmaal het geval is, dan zijn ze ook voor de volle honderd procent betrokken bij ons programma." Het team van Williams heeft iets recht te zetten in 2019: vorig jaar besloot het team het eindklassement bij de constructeurs als tiende en laatste, het slechtste resultaat uit de ruim veertig jaar omspannende F1-historie van de renstal.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden