Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Williams: 'We moeten de problemen met onze auto oplossen'

Williams verkeert momenteel in zwaar weer. De auto is niets waard, de coureurs zijn niet in staat de ontwikkeling van de FW41 vlot te trekken en hoofdsponsor Martini haakt per 2019 af.

Desondanks blijft teambaas Claire Williams strijdlustig. Ze moet naar eigen zeggen ook wel, want als privéteam heeft het de steun van de sponsors hard nodig: "We kunnen de ontwikkeling van onze huidige auto niet opgeven. We kunnen niet opgeven gedurende het seizoen, omdat de sponsoren dat niet pikken en die hebben we als privéteam juist zo hard nodig" , zo laat Claire Williams in gesprek met Sky Sports weten.

"We moeten keihard werken om deze auto te verbeteren en tegelijk mogen we de auto van volgend jaar niet uit het oog verliezen. Die vormt het uitgangspunt voor de jaren erna, dus ook die moet goed zijn." Ondanks alle misère kan Williams rekenen op één ding: "Wat me herhaaldelijk blijft verrassen is dat iedereen onverminderd positief blijft. Iedereen werkt knetterhard om Williams er bovenop te helpen. Meer kunnen we van hen niet verwachten."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"