Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Williams: "We staan gewoon met twee auto's aan de start in Australië"

Eindelijk, na tweeënhalve dag wachten kon de Williams FW42 voor het eerst het asfalt op. Een twintigtal ronden wist debutant George Russell af te leggen voor de Britse F1-renstal. De problemen zijn volgens teambaas Claire Williams opgelost en zij weerspreekt berichten dat de seizoensstart in gevaar is.

Als enige Formule 1-team miste Williams de eerste testdagen in 2019. De nieuwe FW42 was door nog altijd onbekende problemen niet tijdig af. Ondertussen ligt het hoofd van technisch directeur Paddy Lowe op het hakblok en is de achterstand op de concurrentie groot.

"Onze problemen zijn niet financieel ingegeven", verzekert teambaas Claire Williams. "Het zijn zware weken geweest voor ons, maar de sfeer binnen het team is goed. Ik zou willen dat mensen kunnen begrijpen hoe moeilijk het is om een Formule 1-auto op de grid te krijgen", laat ze in gesprek met onder meer RacingNews365 weten. Williams legde op woensdag ruim twintig ronden af, terwijl de teller bij de meeste teams op dat moment al boven de 300 ronden uitkwam, een testachterstand die het team mogelijk het hele seizoen blijft achtervolgen. "We hopen niet dat dit teveel impact heeft op de rest van het seizoen. De engineers werken hard aan de auto en we hebben nog voldoende testdagen voor ons", klinkt het zelfverzekerd uit de mond van teambaas Williams. De fans hoeven niet te vrezen dat Robert Kubica en George Russell op 17 maart niet aan de start staan bij de Grand Prix van Australië, weerspreekt de Williams een wild gerucht: "We hebben zeker twee auto’s op de grid." Met medewerking van René Oudman.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"