Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Williams weigert ondanks contracten coureurs voor 2021 te bevestigen

Welke coureurs vullen volgend seizoen de stoeltjes bij Williams? Beide huidige coureurs hebben een contract voor volgend jaar, maar dat lijkt geen garantie te zijn voor een stoeltje voor 2021. Het team zelf weigert namelijk te bevestigen dat de nieuwe eigenaren volgend seizoen aan de twee zelfde coureurs vast zullen houden.

George Russell
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams
Het silly season draait op volle toeren. Na de schermutselingen in het voorjaar, waarbij Carlos Sainz en Daniel Ricciardo betrokken waren, werden alle verhoudingen door de komst van Sebastian Vettel naar Aston Martin dit najaar al helemaal op scherp gezet. De aanstaande overstap van de Duitser zorgt er namelijk voor dat Sergio Perez, die beschikt over een mooie zak geld, op de markt is gekomen.

De Mexicaan is in gesprek met verschillende teams, waaronder ook Williams. De geruchten kwamen de afgelopen week op gang, en lijken steeds sterker te worden. Kind van de rekening bij Williams zou George Russell worden, maar ook het stoeltje van Nicholas Latifi is niet helemaal veilig. Het duo heeft bij Williams weliswaar een contract voor 2021, maar mogelijk moeten ze zich toch zorgen gaan maken.

Williams-teambaas Simon Roberts kreeg namelijk de kans om alle geruchten de kop in te drukken toen hij ten overstaan van onder meer RacingNews365 werd gevraagd naar de contracten van zijn coureurs voor volgend jaar. Mogen zowel Russell als Latifi ook volgend jaar in de Williams-bolide plaats nemen?

"Er is niks veranderd aan de huidige situatie", zo ontwijkt hij de vraag. "Er wordt veel gespeculeerd en er zijn veel goede coureurs op de markt die op zoek zijn naar een stoeltje. De komst van de nieuwe eigenaren heeft niks veranderd, meer dan dat kan ik niet zegen."

Als er niks veranderd is, dan kan je dus bevestigen dat Russell en Latifi ook volgend jaar voor Williams rijden? "Ik ga niets zeggen over onze coureurs, ze doen het momenteel goed. Maar er is veel speculatie gaande, dus ik wil geen olie op het vuur gooien. Ik wil niet dat mijn woorden verkeerd worden opgevat of uit hun context worden gehaald", zo ontwijkt hij de vraag.

"Ik ga er gewoon niet over praten", antwoordt hij geïrriteerd als wij nogmaals vragen of Williams zich zal houden aan de contracten van Russell en Latifi. "Het is silly season, meer dan dat ga ik niet zeggen. We focussen ons op het huidige raceweekend."

Met medewerking van Dieter Rencken.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes