© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Williams wil in 2019 meestrijden voor 'best of the rest'-titel

10 feb. 07:15 René Oudman 0 reacties
Zeven schamele puntjes, meer wist Williams niet te scoren in het Formule 1-seizoen 2018. Na vier succesvolle jaren, waarin elk jaar minstens één podiumplaats werd behaald, kwam de legendarische equipe er vorig jaar totaal niet aan te pas.

Teambazin Claire Williams is niet van plan om bij de pakken neer te gaan zitten. De mondige Britse meent zelfs dat de stal die ruim veertig jaar geleden door haar vader Frank werd opgericht, dit jaar mee kan strijden om de vierde plaats in het WK.

"We hebben een gezond budget", verklaarde Williams tegenover RACER. "We kunnen nog altijd buigen op knappe koppen die ontzettend goed werk verrichten, de middelen waarover wij beschikken zijn fenomenaal. Ik zie werkelijk niet in waarom wij niet mee kunnen strijden om de vierde plaats in het wereldkampioenschap."

Williams is niet van zins om te wachten op de nieuwe reglementen, alvorens het team bij de kladden wordt gegrepen. "Volgens mij hoeven we inderdaad niet te wachten op het seizoen 2021, zeker niet als je de mindset waarmee wij werken in het achterhoofd houdt."

Komend seizoen beschikt Williams over twee nieuwe rijders: George Russell, die komende vrijdag zijn 21ste verjaardag viert, maakt zijn Formule 1-debuut. De 34-jarige Robert Kubica keert na acht seizoenen afwezigheid (wegens een zware blessure) terug in de koningsklasse van de autosport.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen