Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Williams: "Willen het team om Russell heen bouwen"

Williams heeft grootse plannen met de nieuw aangetrokken George Russell. De Brit werd gekozen omwille van zijn talent en het team wil dan ook graag voor lange tijd met de jongeling door.

George Russell neemt in de praktijk naar alle waarschijnlijkheid de plaats in van Lance Stroll, die volgend jaar naar Force India zal verkassen. De Brit staat op poleposition om de Formule 2-titel te veroveren en moet daarna met Williams de Formule 1-top gaan bestormen.

Een ambitieus plan natuurlijk, zeker gezien het verloop van het huidige seizoen, maar Russell is wel gekozen vanwege zijn talent, zo geeft teambaas Claire Williams in gesprek met Sky Sports te verstaan: "Dit besluit was niet ingegeven door financiële motieven. Naast geld heeft Williams een coureur nodig met het talent waar Russell over beschikt." "Met het aantrekken van George willen we duidelijk maken wat onze intenties zijn. We willen het team om hem heen bouwen. Hij moet Williams weer glans gaan geven. We willen hem voor meerdere jaren aan ons binden en wij zullen als team volledig achter hem gaan staan."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen