Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Williams zet Sargeant eenmalig aan de kant voor F1-debutant

Williams gaat aankomend weekend in Silverstone één van haar Academy-coureurs laten debuteren in de Formule 1. De Argentijn Franco Colapinto mag van het team de eerste vrije training rijden.

Colapinto F2 win
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Al een aantal jaar zijn Formule 1-teams verplicht om minimaal twee keer per jaar een jonge coureur de kans te geven tijdens een eerste vrije training. Haas heeft al aan die plicht voldaan, door twee keer Oliver Bearman te laten rijden in de Amerikaanse bolide. Williams gaat in Silverstone voor het eerst gebruik maken van één van haar Academy-talenten. Franco Colapinto, Formule 2-coureur voor het team van MP Motorsport, is de gelukkige.

De Argentijn debuteerde in 2023 in de Formule 2, als vervanger van Jehan Daruvala. Dat jaar werd hij ook opgenomen in de Williams Driver Academy. Dit seizoen rijdt Colapinto voor het eerst een volledig seizoen in de Formule 2, waarin hij al drie podiums wist te behalen. Eén daarvan was een overwinning: de sprintrace in Imola. Colapinto is voorlopig terug te vinden op de vijfde plaats in het kampioenschap. Voor de Argentijnse Formule 1-fans is het ook een bijzonder moment, want Colapinto wordt de eerste Argentijn in de koningsklasse sinds Gaston Mazzacane in 2001. Verschil is wel dat Mazzacane een volledig seizoen reed. Colapinto moet het voorlopig doen met 'slechts' één vrije training.

Colapinto is niet de enige 'young driver' die mag opdraven in Silverstone, want ook Bearman stapt opnieuw in een Formule 1-auto. De Brit mag, voor zijn thuispubliek, de eerste vrije training rijden in de auto van Haas. Dat komt niet als een verrassing, want Haas kondigde eerder al aan dat Bearman maar liefst 6 vrije trainingen voor het team zou rijden. Dit wordt de derde van dit seizoen. 

Ook interessant:

Verstappen en Norris trekken conclusie: vriendschap in F1 een illusie

Natuurlijk gooien we in dé F1-podcast de schuldvraag nog maar eens op. Hoe kijken de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk naar het gebeuren tussen Max Verstappen en Lando Norris op de Red Bull Ring, zowel op als naast de baan?

Bekijk je podcast liever op YouTube, klik dan hier!

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Tweede vrije training Formule 1 GP Hongarije 2024