Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wind en hoge temperaturen bezorgen F1-teams extra uitdaging in Saoedi-Arabië

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Het belooft weer een zonnig raceweekend te worden, waardoor de hoge temperaturen de bandenstrategie bepalend kan zijn. Ook de wind kan een rol gaan spelen.

Na een tamelijk rustige (weertechnisch gezien) GP van Bahrein heeft de Formule 1 zich zo'n 1500 kilometer westwaarts verplaatst naar het stratencircuit van Djedda in Saoedi-Arabië. Van een race aan de kust van de Perzische Golf naar een Grand Prix aan de boorden van de Rode Zee. Zondag zal daar om 20.00 uur plaatselijke tijd (18.00 uur Nederlandse tijd) gestart worden onder kunstlicht. Dat er later op de dag gestart wordt, heeft natuurlijk ook te maken met de weersomstandigheden. Het hele weekend zal de zon volop schijnen en kunnen de temperaturen oplopen tot 31 graden Celsius.

Bandenmanagement

Het is in Saoedi-Arabië een paar graden warmer dan tijdens de eerste GP van het seizoen twee weken geleden, waarbij Max Verstappen won in Bahrein. Die warmere temperatuur bij de race (maar ook bij de vrije trainingen en de kwalificatie op zaterdag - 18.00 uur Nederlandse tijd) zorgen voor de nodige uitdagingen bij de Formule 1-teams. De bandenstrategie bij deze hoge temperaturen kan zomaar eens bepalend worden voor wie als winnaar uit de bus komt in in Djedda. Dat het in Saoedi-Arabië ook nog eens harder waait (verwachte windkracht 4) dan in Bahrein, kan mee gaan spelen in de keuzes die de teams gaan maken. Met een ding zullen de teams in ieder geval geen rekening hoeven te houden: regendruppels worden er dit weekend niet verwacht boven het Jeddah Corniche Circuit.

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel