© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Winnaar eerste twee races wordt vaak wereldkampioen

10 apr. 2018 19:00 Koen Bakker 0 reacties
Sebastian Vettel deed het al eens: de eerste twee Grand Prixs winnen. In dat jaar, 2011, werd hij wereldkampioen. De afgelopen tien keer dat de eerste races van het seizoen door dezelfde coureur werden gewonnen, werd die coureur uiteindelijk ook wereldkampioen.

Vettel hecht geen waarde aan opmerkelijke statistiek

Ayrton Senna (1991), Nigel Mansell (1992), Michael Schumacher (1994, 2000, 2001 en 2004), Damon Hill (1996), Mika Hakkinen (1998) en Nico Rosberg (2016) deden het voor. Al deze coureurs wonnen de eerste twee races van het seizoen en werden uiteindelijk wereldkampioen.

Sebastian Vettel won in 2011 eveneens de eerste twee races van het seizoen. Ook de Duitser wist dit uiteindelijk om te zetten in een wereldtitel.

De laatste keer dat iemand de eerste twee Grand Prixs won en geen wereldkampioen werd was in 1982. Alain Prost won in Zuid-Afrika en Brazilië, maar kon zichzelf uiteindelijk niet belonen met het wereldkampioenschap. Jacques Laffite (1979), Niki Lauda (1976) en Emerson Fittipaldi (1973) waren ook niet in staat om na de eerste twee races de goede vorm vast te houden.

Sebastian Vettel kan deze reeks voortzetten en zijn prestatie uit 2011 evenaren. De Duitser is hier echter niet mee bezig, zo vertelt hij aan Reuters:

"We moeten hier niet zoveel waarde aan hechten. Het is slechts een statistiek. Het wordt een lang seizoen en het kan dan ook nog alle kanten op. We moeten duidelijk nog verbeteren op allerlei facetten. De concurrentie is moordend."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen