Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

De winnaars en verliezers van de Grand Prix van Australië 2019

De Grand Prix van Australië zit erop en daarmee is de eerste Formule 1-race van 2019 achter de rug. We hebben antwoorden gekregen op enkele prangende vragen, waarbij sommige partijen in positieve zin opvielen en anderen juist in negatieve zin.

Winnaars

Valtteri Bottas
Het lijkt wel of de Fin een metamorfose heeft ondergaan. Niet alleen zijn baard maken hem een stuk stoerder dan vorig jaar, ook de prestaties op de baan in Melbourne laten een heel andere Bottas zien. Hij lijkt echt getransformeerd door onder meer een sportpsycholoog in te schakelen. Bottas meldde zich aan het eind van de winter als 'herboren' weer bij het team en gaf in Australië iedereen het nakijken. Na zijn heldenrit werd Bottas terecht verkozen tot Driver of the Day.

Mercedes
Niemand had Bottas op voorhand zomaar als winnaar op het scoreformulier ingevuld. Velen dachten dat trouwens ook niet van Mercedes als team, want 'Ferrari zou toch wel even gaan winnen in Australië?' Fout gedacht. Mercedes herpakte zich ijzersterk, waarmee de Duitse constructeur het vertrouwde plekje vooraan de grid heroverde. Ferrari moet andermaal in de achtervolging voor de rest van het seizoen.

Honda
Hoe goed is de Honda-motor achterin de nieuwe Red Bull-bolide? Dat was de meest gestelde vraag in de Formule 1-wereld tijdens de afgelopen winter. Het antwoord: niet goed genoeg voor poleposition, maar zeker goed genoeg voor een plekje op het podium. Wel in de handen van Max Verstappen, althans. Het was het eerste podium van Honda sinds de terugkeer in de Formule 1 in 2015 en dat zal gevierd worden met een lekker glaasje sake. De eerste stap richting overwinningen en meer is in elk geval gezet.

Verliezers

Ferrari
Als Mercedes de grote winnaar is, dan is Ferrari welhaast automatisch de grote verliezer. Ferrari ging behoorlijk kopje onder in Australië en kreeg geen van beide auto's op het podium. Vettel gaf aan dat de snelheid er gewoon niet was - de vraag was volgens hem echter waarom. Het team moest tevens niet alleen Mercedes voor zich dulden, maar ook die dekselse Max Verstappen, die Vettel nota bene gewoon voorbijreed op het rechte stuk. Ferrari moet dus serieus aan de bak.

Pierre Gasly
Wat mocht je op voorhand nou van Pierre Gasly verwachten? Dat is moeilijk te zeggen, maar op een finish in de punten werd wel gerekend? Natuurlijk werd zijn kwalificatie verprutst door het team, maar de Fransman wist in zijn race ook bepaald geen indruk te maken. Hij zat vrijwel de hele wedstrijd vast achter Daniil Kvyat. Daardoor werd Gasly kleurloos elfde - niet het droomdebuut waar hij zelf op had gehoopt.

Daniel Ricciardo
De meest besproken transfer van 2018 op 2019 liep in Australië nog even uit op helemaal niets. Renault, sinds 2016 weerd een fabrieksteam, liet (nog) niet zien de gehoopte stappen richting de top drie te hebben gemaakt, of zelfs aan het dicht elkaar gepakte middenveld te ontsnappen. Waar Nico Hulkenberg tenminste nog een paar punten pakte, was het Daniel Ricciardo die direct bij de start zijn kansen op een goede klassering om zeep hielp door het gras op te sturen en zijn neus én aangezicht te schenden. Wat volgde was een race in de kantlijn, die een halt werd toegeroepen toen Ricciardo definitief uitviel.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull