Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Withete Gasly is helemaal klaar met de Formule 1-stewards

Pierre Gasly is al even geen vrienden meer met de stewards. En dit keer tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië was hij zelf niet de oorzaak van de problematiek.

Gasly Stroll Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Pierre Gasly beleeft tot nu toe een bewogen jaar bij de Franse renstal Alpine. Met een P8 in Miami als beste klassering is hij wel op zoek naar betere resultaten. Zijn teamgenoot Esteban Ocon wist tijdens de Grand Prix van Monaco al een podiumplek binnen te slepen.

De Grand Prix van Groot-Brittannië was een race om voor beide Alpine-coureurs snel te vergeten. Ocon moest zijn auto in ronde 12 al naar zijn pitbox brengen vanwege een hydraulisch probleem en Gasly viel vlak voor het einde van de race uit na een touché met de Aston Martin van Lance Stroll.

Hij werd de baan afgedrukt door de Canadees en brak hierbij zijn ophanging op het circuit van Silverstone. Daarvoor werd hij al buiten de baan ingehaald door Stroll. Voor dit incident kreeg Lance geen straf, maar het incident waarbij ze elkaar raakten werd bestraft met een vijf seconden-tijdstraf voor de Aston Martin-coureur.

"Het is gewoon niet eerlijk"

Gasly was na afloop van de race absoluut niet blij met de beslissing van de stewards om Stroll niet te bestraffen na het inhalen buiten de baan. "Het is altijd duidelijk geweest voor mij, en het heeft altijd in de reglementen gestaan dat je niet zomaar buiten de baan kan rijden om een positie te winnen. Op de beelden zie je duidelijk dat hij mij buiten de baan inhaalt."

De Fransman vindt vooral dat de straffen niet consequent worden uitgedeeld: "Ik kreeg vorig weekend (tijdens de Grand Prix van Oostenrijk) 15 seconden straf voor het overschrijden van de track limits. In Formule 2-race op Silverstone kreeg Victor Martins een straf van vijf seconden omdat hij hetzelfde deed als Lance. Dus ik ben ontzettend in de war nu door wat er aan de hand is", legt de 27-jarige coureur aan de media, inclusief RacingNews365, uit.

Daarnaast gaf hij de Aston Martin-coureur genoeg ruimte om, volgens hem, de wielen op de baan te houden. "Maar hij deed dat niet. We racen met 350 kilometer per uur en in dit geval heb ik ook drie ronden lang tijd verloren achter hem, terwijl ik daar niet hoorde te zitten."

De frustraties lopen hoog op bij de Alpine-coureur. "Als je van de baan af gaat, geef je de positie terug. Dat is hoe simpel het is, en hoe ik geleerd heb om te racen. Maar ik heb al vaker deze prijs betaald, in verschillende situaties. Het is gewoon niet eerlijk. En nu ga ik ervan uit dat ik de volgende race ook gewoon mensen buiten de baan in mag halen. En dan zal je zien dat ik dan een straf krijg. Ik kan het gewoon niet begrijpen, het lijkt echt niet eerlijk."

Over het incident met Lance waarbij hij uiteindelijk uitviel kan hij kort zijn: "Extreem teleurstellend. We probeerden Fernando Alonso bij te houden en dat ging prima. We hadden veel snelheid op de rechte stukken en het was goed om in dat gevecht te kunnen mengen. Maar toen werd al ons harde werk verpest door het incident dat volgde."

Bekijk de reacties van de twee coureurs hieronder.

Ook interessant:

Red Bull zonder Verstappen bij lange na niet zo dominant

De F1 GP van Groot-Brittannië was een prooi voor Verstappen, maar eigenlijk ook voor McLaren. Is dat team terug? En hoe beoordelen Coronel, Dimmers en Mosterdijk het optreden van de Red Bull-coureurs die toch al onder het vergrootglas lagen?

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Updates Dit is wat Red Bull veranderd heeft aan de RB20 van Verstappen