Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Woede-uitbarsting Verstappen vormde geen aanleiding voor nieuw onderzoek tegen Leclerc

Het incident in de eerste de beste bocht van de Grand Prix van Japan werd in eerste instantie afgedaan als een race-incident, maar werd later alsnog onder de loep genomen. Het kwam Charles Leclerc op een forse tijdstraf te staan, maar Max Verstappen had met het nieuwe onderzoek niets van doen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen was in eerste instantie furieus over het besluit van de wedstrijdleiding om de botsing tussen hem en Charles Leclerc niet nader onder de loep te nemen. "Als dit geen straf verdient, wat dan nog wel? Ik ben niet tegen hard racen, maar dit ging veel verder dan dat", foeterde de Red Bull-coureur over de boordradio.

Niet veel later werd duidelijk dat de FIA alsnog naar het incident zou gaan kijken, met uiteindelijk een tijdstraf van vijftien seconden voor de Monegask tot gevolg. De schreeuw van Verstappen was echter geen directe aanleiding voor de 'heropening' van het onderzoek.

"We hebben alsnog een onderzoek ingesteld naar het incident in de eerste bocht, omdat er nieuw bewijzen boven tafel kwamen", zo legt Michael Masi na de race uit, mogelijk doelend op nieuwe televisie- en onboard-beelden.

Leclerc (en Ferrari) werd middels een tijdstraf van vijftien seconden op de vingers getikt, terwijl Max Verstappen na de race vrij kalm bleef over hetgeen er was gebeurd. Zijn voormalig criticaster Jacques Villeneuve vond hem zelfs 'zeer volwassen' in zijn houding.

Fotoalbum

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van Japan

De Grand Prix van Japan was een tumultueuze race, waarin genoeg gebeurde. Zo werd Max Verstappen in de openingsronde van de baan gekegeld door Charles Leclerc. Valtteri Bottas profiteerde van een slechte start van de Ferrari-coureurs en ging er met de overwinning vandoor.

Bekijk het album

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Japan 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Japan en alle verrichtingen van Max Verstappen.

7 reacties

    Breaking Red Bull verlengt contract met brandstofleverancier