Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Pierre Gasly

Woedende Gasly hard gestraft na de GP van Japan

De stewards hebben Gasly een 20 seconden straf gegeven na de GP van Japan, omdat hij veel te snel zou hebben gereden toen er met de rode vlag werd gezwaaid.

Gasly Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Bij de start van de Japanse GP ging het goed mis. Carlos Sainz crashte en Pierre Gasly reed daarna tegen een sponsorbord aan dat los was gekomen bij de crash van de Ferrari-coureur.

De Fransman moest een pitstop maken in ronde één en reed daardoor op ruime afstand achter het veld aan. Inmiddels was de safety car de baan opgekomen vanwege de crash van Sainz, kort daarop gevolgd door het zwaaien van rode vlaggen.

Terwijl de rode vlag werd gezwaaid, raasde Gasly met hoge snelheid over het circuit. Te hoog, oordelen de stewards, die hem een drive through penalty hebben gegeven.

Aangezien de race al was gefinisht toen de straf werd uitgedeeld, krijgt de AlphaTauri-coureur twintig seconden bij zijn finishtijd opgeteld. Daardoor wordt hij als achttiende en laatste geclassificeerd.

Gasly woedend

Toen Gasly na de rode vlag weer uit zijn bolide was geklommen, was hij ziedend. Terwijl hij namelijk in ronde twee over het circuit reed, met vanwege de omstandigheden een beperkt zicht, reed er al een kraanwagen op het circuit.

Levensgevaarlijk en dat mag niet gebeuren, zo hekelde hij. De stewards hebben bij hun uitspraak rekening gehouden met zijn frustratie, zo leggen ze uit.

"Nadat Gasly de plek van het ongeval voorbij was, reed hij met hoge snelheid door, terwijl de rode vlag werd gezwaaid. Zijn snelheid liep op tot wel 250 kilometer per uur. De coureur heeft erkend dat er misschien obstakels of marshals op het circuit hadden kunnen zijn en gaf toe dat hij te snel reed."

"We hebben er echter rekening mee gehouden dat, ook al was zijn snelheid absoluut niet 'langzaam' zoals de regels tijdens een rode vlag voorschrijven, Gasly wel langzamer reed dan hij had kunnen rijden."

"We houden er ook rekening mee dat de coureur geschokt was nadat hij een kraanwagen op de racelijn zag in de bocht waar Sainz was gecrasht", zo luidt de uitleg van de stewards.

De Fransman heeft twee strafpunten op zijn licentie gekregen en staat nu op 9 van de 12 punten en moet dus op zijn tellen gaan passen.

Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

35 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"