Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Woedende Rossi: 'Marquez is een gevaar voor de sport'

Valentino Rossi is woedend op rivaal Marc Marquez. Tijdens de Grand Prix van Argentinië reed een onbesuisde Marquez de Italiaan van de baan, na eerdere incidenten met andere rijders.

Na afloop van de tumultueuze Grand Prix kookte Valentino Rossi van woede: "Dit is heel erg slechts voor de sport. Marc heeft totaal geen respect voor zijn tegenstanders, waarmee hij de sport om zeep helpt." Rossi gelooft niet in een onschuldige fout van Marquez, die eerder in de race bij soortgelijke acties al de grens overschreed: "Het was niet zomaar een fout van Marquez. Hij plaatst zijn been zo dat hij zelf niet crasht, maar zijn tegenstander wel. Sterker nog, hij hoopt dat je crasht." "Natuurlijk maak je weleens fouten. Jezelf verremmen en dan iemand raken, het gebeurt nu eenmaal. Maar dit was geen incident. Hij deed het het hele weekend al bij diverse andere rijders."

Valentino Rossi en Marc Marquez racen al enkele jaren op gespannen voet met elkaar, maar voor Valentino Rosso lijkt nu een grens bereikt: "Het is eng geworden om tegen Marc te racen. Als ik op het scorebord zie dat hij naar me onderweg is, begin ik hem al te knijpen. Ik kan dan alleen maar hopen dat ik niet crash." De race in Argentinië werd gewonnen door Honda-coureur Cal Crutchlow. Op het podium werd hij vergezeld door Johann Zarco en Alex Rins. Marc Marquez viel na een straf van dertig seconden terug tot ver buiten de punten.

https://www.facebook.com/MotoGP/videos/10156745917950769/

#TermasClash: Marquez and Rossi collide The moment everyone is talking about from #ArgentinaGP 💢 Marquez and Rossi CLASH! Relive the #TermasClash ➡️ http://bit.ly/TermasClashARG1 Geplaatst door MotoGP op maandag 9 april 2018

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"