Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Woedende Wolff en Vasseur op het matje geroepen door de stewards

De teambazen van Mercedes en Ferrari, Toto Wolff en Fred Vasseur, moeten zich melden bij de stewards. Het gaat om de uitspraken die ze deden tijdens de persconferentie van de teambazen in Las Vegas.

Wolff Vasseur Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is een kleine week geleden, maar de uitspraken die Toto Wolff en Fred Vasseur deden tijdens de teambazenpersconferentie op de donderdag van het GP-weekend in Las Vegas, liggen onder een vergrootglas. De stewards geven aan dat ze het duo al op zondag in Las Vegas op wilden trommelen, maar omdat de twee niet beschikbaar waren, is de zaak doorgeschoven naar dit raceweekend.

In de documenten worden de specifieke teksten die ervoor hebben gezorgd dat de twee op het matje moeten komen niet vermeld, maar het gaat hoogstwaarschijnlijk om de reacties op het putdekselincident.

Wolff schoot uit zijn slof toen een journalist vroeg naar het incident en vroeg of dit een valse start was van het F1-avontuur in Las Vegas. "Dit is compleet belachelijk, belachelijk! Het was slechts VT1 en jij durft te praten over een slecht evenement. Het gaat om een putdeksel, dat is niets!", zo klonk hij intimiderend.

Vasseurs mening ging juist de andere kant op. Hij was natuurlijk samen met zijn team Ferrari het grote slachtoffer van de hele situatie en omzeilde vragen van de F1-moderator om zo zijn onvrede te uiten. "Dit gaat ons een fortuin kosten. De sessie is voor ons fucked up. De show is allemaal leuk en aardig, maar dit is onacceptabel van de Formule 1."

Het trio moet zich donderdag om 14:00 Nederlandse tijd melden bij de stewards.

Update: De stewards hebben geoordeeld dat de uitspraken van beide heren 'onacceptabel' waren.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen vindt vertrek Newey niet onoverkomelijk voor Red Bull