Wolff: 'Aanscherpen regels klantenmotoren niet vanwege ons'

04 mrt. 2018 14:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff zijn de aangescherpte regels over klantenmotoren niet gericht op zijn team. De regels schrijven voor dat klantenmotoren in alle opzichten gelijk moeten zijn aan die van het fabrieksteam.

Mercedes zweert bij gelijke behandeling Williams en Force India

"En dat is bij ons en onze klantenteams altijd het geval geweest", aldus Toto Wolff in gesprek met Motorsport. De Mercedes-teambaas ontkent daarmee dat hij zijn klantenteams in het verleden van minder goed materiaal heeft voorzien.

"Deze roep om nieuwe richtlijnen komt niet van één van onze klantenteams", zo deelt Wolff zijn vermoedens. "Ik voel me door deze regels in ieder geval niet aangesproken, want we hebben onze klanten altijd dezelfde specificaties hard- en software geboden."

Red Bull-teambaas Christian Horner voedde de geruchten dat Williams achter de roep om scherpere regels zit: "Vraag Claire Williams maar eens hoe het zit", zo zou hij naar verluidt hebben geroepen.

Maar Wolff wil van een ongelijke behandeling dus niets weten: "Er heeft nooit enig verschil gezeten tussen onze motoren en die van Williams en Force India. Temeer omdat we denken dat we met zes gelijke configuraties meer leren over onze motoren dan met twee of meerdere afwijkingen."

Het vermeende verschil in prestaties kan volgens Wolff ook niet worden verklaard door het gebruik van een andere brandstof: "Nee hier volgen we dezelfde filosofie. Wij bieden onze klantenteams dezelfde brandstof van Petronas."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen