Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff: 'Aanscherpen regels klantenmotoren niet vanwege ons'

Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff zijn de aangescherpte regels over klantenmotoren niet gericht op zijn team. De regels schrijven voor dat klantenmotoren in alle opzichten gelijk moeten zijn aan die van het fabrieksteam.

"En dat is bij ons en onze klantenteams altijd het geval geweest" , aldus Toto Wolff in gesprek met Motorsport . De Mercedes-teambaas ontkent daarmee dat hij zijn klantenteams in het verleden van minder goed materiaal heeft voorzien. "Deze roep om nieuwe richtlijnen komt niet van één van onze klantenteams" , zo deelt Wolff zijn vermoedens. "Ik voel me door deze regels in ieder geval niet aangesproken, want we hebben onze klanten altijd dezelfde specificaties hard- en software geboden."

Red Bull-teambaas Christian Horner voedde de geruchten dat Williams achter de roep om scherpere regels zit: "Vraag Claire Williams maar eens hoe het zit" , zo zou hij naar verluidt hebben geroepen. Maar Wolff wil van een ongelijke behandeling dus niets weten: "Er heeft nooit enig verschil gezeten tussen onze motoren en die van Williams en Force India. Temeer omdat we denken dat we met zes gelijke configuraties meer leren over onze motoren dan met twee of meerdere afwijkingen." Het vermeende verschil in prestaties kan volgens Wolff ook niet worden verklaard door het gebruik van een andere brandstof: "Nee hier volgen we dezelfde filosofie. Wij bieden onze klantenteams dezelfde brandstof van Petronas."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"