Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff: "Aanvechten wereldtitel '08 kan een precedent scheppen"

Felipe Massa wil zet er op in om via de rechtbank alsnog de wereldtitel van 2008 te claimen. Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff kan dat, ongeacht de uitkomst, een precedent scheppen.

Wolff Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het verhaal mag inmiddels bekend zijn. Met crashgate was de uitslag van de Grand Prix van Singapore zorgvuldig georkestreerd door Renault. Dit jaar bleek dat het top management van de F1 er datzelfde jaar al van op de hoogte was. Men besloot echter niet in te grijpen, waar de statuten voorschrijven dat de uitslag van die race nietig verklaard had moeten worden. Als men dat wel had gedaan, was niet Lewis Hamilton maar Felipe Massa de wereldkampioen geweest.

De uitslag van een wereldkampioenschap is na de FIA-ceremonie aan het eind van het jaar op papier onomkeerbaar, maar Massa laat het er niet bij zitten. Hoe kijkt Toto Wolff naar de kwestie? Mercedes is immers van mening dat men in 2021 oneerlijk beroofd is van Lewis' achtste wereldtitel.

"Het is er interessant om te volgen", zo vertelde hij aan de media, waaronder RacingNews365. "Het is duidelijk dat niemand dit aan zag komen, te meer omdat de regels in de Formule 1 hierover duidelijk zijn."

"Zit er een civiele zaak achter?", vervolgt hij. "Het gaat hoe dan ook een precedent scheppen, wat de uitkomst ook gaat zijn. En we kijken vanaf de zijlijn met nieuwsgierigheid toe."

Als Wolff even later nadrukkelijk wordt gevraagd of hij zou overwegen de Abu Dhabi '21-kwestie te heropenen, herhaalt hij wat hij eerder zei. "De FIA heeft naar aanleiding van die race een duidelijk statement uitgevaardigd. Dat is waarom we met interesse naar de kwestie kijken."

Er wordt aangenomen dat het statement waar Wolff op doelt het statement is waarin de FIA heeft toegeven dat een menselijke fout mede bij heeft gedragen aan de uitkomst van die race.

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Singapore 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Coronel Diep onder de indruk na onthulling Verstappen: "Ga dan met één oog dicht rijden!"