Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff baalt na Mercedes-blamage in Bahrein: 'Geen idee hoelang dit gaat duren'

Toto Wolff ziet de seizoensstart voor Mercedes somber in. Lewis Hamilton en George Russell konden de strijd niet aangaan met Ferrari en Red Bull. Wolff durft nog niet te zeggen wanneer de Duitse renstal terugslaat.

Toto Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Na een lange dominante reeks van Mercedes moet teambaas Toto Wolff de noodklok luiden. Een matig kwalificatieresultaat voor Mercedes, P5 voor Lewis Hamilton en P9 voor George Russell, zorgt voor kopzorgen bij het team. Ferrari en Red Bull beginnen het nieuwe seizoen met een voorsprong op de Duitse renstal.

"We moeten realistisch zijn; we zijn het derde snelste team op de grid", aldus een balende Wolff bij Sky Sports. "Lewis heeft de auto daar neergezet, en bij George was het waarschijnlijk een miscalculatie van het team, want wij zeiden tegen hem dat hij elke bocht moest pushen. Hierdoor had hij bij zijn snelle ronde geen banden meer over."

Mercedes weet nog niet waar het probleem ligt

In Bahrein wordt het in ieder geval schadebeperking, want Wolff verwacht nog niet dat het probleem snel is gevonden. "Het is lastig om te zeggen waar dat probleem ligt. We hebben meer drag dan elk ander team. Je kan ook zien dat we snelheid verliezen op de lange rechte stukken."

"Dat moeten we gaan bekijken na de eerste paar races van het seizoen. Missen we motorvermogen?" Er lijkt geen oplossing te zijn voor op de korte termijn. Het gat met Ferrari en Red Bull is volgens de Oostenrijker te groot. "We zaten met één auto zo'n zeven tienden achter de pole. Dat is waar we staan. Waar we morgen staan, daar moet ik nog voorzichtig over zijn."

Gevraagd naar wanneer het gat naar Ferrari en Red Bull is gedicht, antwoordt Wolff dat het 'onmogelijk is om te zeggen'. Wel benadrukt hij dat Mercedes het vroeger ook zwaar heeft gehad. "Bijvoorbeeld met de sterke Ferrari-motor, of toen we vier tienden achter Max stonden (kwalificatie Bahrein vorig jaar, red.)."

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

35 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022