Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff baalt van mislopen Verstappen op cruciaal moment: "Ja, natuurlijk"

Toto Wolff baalt er met de kennis van nu van dat hij op een cruciaal moment in de carrière van Max Verstappen naast de diensten van de Nederlander greep.

Max Verstappen kennen we in Formule 1 niet anders dan als een Red Bull-coureur. Hij reed al zijn races in dienst van het energiedrankjesmerk, ook toen hij uitkwam voor zusterteam Toro Rosso. Het was dat team dat een extreem vroeg Formule 1-debuut kon faciliteren voor Verstappen in een tijd dat ook Mercedes naar de diensten van Verstappen hengelde. Mercedes werd bedankt ten faveure van de Red Bull-familie: "Of ik daar met de kennis van nu van baal? Ja, natuurlijk", zo is Mercedes-teambaas Toto Wolff eerlijk als hij daarnaar gevraagd wordt door De Telegraaf , om direct ook aan te geven waarom het zo gelopen is. "Hij was op dat moment geen optie voor ons, omdat we blij waren met Lewis Hamilton en Nico Rosberg en later met Valtteri Bottas. Nadien was Max ook niet meer beschikbaar."

Wolff: 'Hamilton van eind 2021 is onverslaanbaar'

En naast wie had Mercedes hem dan moeten zetten, naast Hamilton? Kan dat überhaupt? "Over die vraag heb ik me nooit hoeven buigen, maar misschien wel niet", aldus Wolff, die alle begrip heeft voor de keuze van Verstappen destijds, die in zijn ogen met de kennis van nu ook de juiste stap bleek te zijn." Wie er zou winnen als ze wél samen in dezelfde auto zouden zitten? Wolff durft er zijn geld niet blind op in te zetten: "De Hamilton uit de tweede helft van 2021 is onverslaanbaar, maar inmiddels heeft Verstappen wéér stappen gezet. Ik denk dat het heel close zou zijn." Overigens is Wolff een groot fan van de coureur Verstappen, hoezeer men het publiek soms wel laten geloven dat alles wat Mercedes heet Red Bull haat: "Ik respecteer hem enorm. Coureurs als Verstappen, Hamilton, maar ook Ayrton Senna bijvoorbeeld zijn allemaal anders, maar ze hebben wel allemaal dat rauwe randje. Moeilijke mensen, daar houd ik wel van. Dat soort mensen koestert vaak meer ambities en laat meer toewijding zien."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"