Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff baalt van verkeerde Mercedes-keuze: "Wie weet hoe dicht we anders op Verstappen hadden gezeten"

Een podium voor Mercedes, daar is teambaas Toto Wolff wel tevreden mee. Toch had er meer in gezeten, zo analyseert hij na afloop van de GP van Groot-Brittannië.

Hamilton Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton wist zijn veertiende Britse Formule 1-podium te scoren op zijn eigen Silverstone, maar een overwinning zat er deze zondag niet in. Max Verstappen won opnieuw, terwijl Lando Norris ook sneller was dan Hamilton. Een leermoment voor Mercedes, maar over het algemeen is er tevredenheid bij het Duitse team.

Er had meer in gezeten, dat is de conclusie van teambaas Toto Wolff. "Als we op de softs waren gestart, dan hadden we waarschijnlijk uit de startblokken kunnen schieten. Wie weet hoe dicht we dan bij Max in de buurt hadden gezeten", zegt hij bij Sky Sports. "Verder kwamen we nog wel wat tekort op de rechte stukken. Vooral op Silverstone merk je dat, maar verder zat alles dicht bij elkaar."

"Toch ben ik blij met hoe we hebben gepresteerd als je de vergelijking maakt met de kwalificatie. Een solide dag", aldus de Oostenrijker, die McLaren complimenteert met een onverwachte stap voorwaarts. "Zij hadden de betere auto deze zondag."

"Ik ben benieuwd wat ze gaan doen in Boedapest (volgende race in Hongarije, red.), maar in ieder geval is nu duidelijk dat ze een grote stap hebben gemaakt. Dat is bemoedigend, want het laat zien dat het mogelijk is voor ons. We willen een inhaalslag maken, maar we moeten de focus vooral leggen op de Red Bulls."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024