Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff begrijpt niets van gapend gat met Verstappen

Mercedes leek tijdens de vrije training in Oostenrijk mee te kunnen strijden om de poleposition, maar kwam in de sprintkwalificatie van een koude kermis thuis. Toto Wolff kan het grote gat met Max Verstappen dan ook niet verklaren.

Toto Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ruim drie tienden. Dat was het gat tussen Max Verstappen en de eerste Mercedes-auto. Iets wat bij Mercedes vrij hard is binnengekomen, want in de vrije training leken de Zilverpijlen er juist erg goed bij te zitten. Die illusie bleek dus ijdele hoop en ook teambaas Toto Wolff kan niet begrijpen hoe het gat met Verstappen ineens zo groot kon zijn.

"Een enigszins ontluisterend resultaat", zo vertelt Wolff tegen ServusTV. "We dachten echt: 'Wat? We konden toch vooraan meespelen?' Nu vind ik het niet zo erg dat we zo dik achter Oscar Piastri staan, maar drieënhalve tiende achter Max is meer dan we dachten. Je moet wel weten dat we precies weten waar we het verliezen en dat is gemakkelijk. Daar moeten we iets aan doen op zaterdag."

Maar waar verliest Mercedes het dan? Volgens Wolff is het laatste gedeelte van de Red Bull Ring funest voor de Mercedes-bolides: "De laatste drie bochten. De lange linkerbocht en dan twee keer snel naar rechts. We zijn daar tien kilometer per uur te langzaam en dan krijg je dit verschil. Ik hoop dat we iets geleerd hebben van de sessie en dat we verder naar voren staan in de (reguliere) kwalificatie."

Met een vierde en zesde plaats is Mercedes nog niet kansloos voor een goede positie in de sprintrace. Maar toch is Wolff niet erg positief over de kansen van zijn team: "Dit is Red Bulls paradepaardje. Dit is precies waar hun auto snel is en altijd is geweest, dus ik denk dat wij niet veel kans maken. Maar dan volgt McLaren. Ook de twee Ferrari's mogen nog niet afgeschreven worden. En dan wij. Die teams liggen zo dicht bij elkaar, dus kun je schakelen tussen P2 en P6."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'