Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff belooft beterschap na geruzie met Red Bull

De afgelopen maanden werd er naast de baan met een heleboel modder gegooid door zowel Red Bull als Mercedes. De teambaas van het laatstgenoemde team, Toto Wolff, is niet van plan om daar nog afgeleid door te raken.

Horner Wolff GB
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Terwijl Max Verstappen en Lewis Hamilton op de baan een verhitte strijd uitvoeren, zijn hun teambazen naast de baan ook verwikkeld in een bijzonder gevecht. Christian Horner van Red Bull en Toto Wolff van Mercedes lieten meermaals hun onvrede merken over het gedrag en de uitlatingen van de andere teams op en naast de baan.

De laatste races lijkt Wolff zich iets in te houden, terwijl Horner op zijn beurt zijn onvrede duidelijk laat merken. Eerder ging Wolff in Bakoe nog uit zijn plaat en noemde hij de Red Bull-teambaas een 'blaaskaak die alleen maar in beeld wil komen'. "Het is makkelijk om zo scherp te zijn als je bovenaan staat, maar hij zou iets bescheidener moeten zijn", riep hij destijds.

Het was een reactie op een opmerking van Horner, die riep dat Wolff zijn mond moest houden over de flexibele achtervleugel van Red Bull, omdat de voorvleugel van Mercedes minstens zo flexibel zou zijn. Drie maanden later beseft Wolff dat hij zich uit de tent liet lokken en belooft hij in gesprek met GP Fans Global dat hij dat niet meer zal laten gebeuren.

"Ik raakte in Bakoe geïrriteerd en dat is niet iets dat mij normaal gebeurt. Nadat ik er over heb nagedacht, wil ik me op mijn eigen team en mezelf focussen en niet worden afgeleid door geluiden van buitenaf", zo kijkt hij in de spiegel.

Wolff benadrukt nogmaals dat hij zich niet meer door zulke dingen wil laten afleiden. "Ik raakte gewoon geïrriteerd. Al met al ben ik helemaal niet geïnteresseerd in dat soort geklets. Wat er ook gezegd of geschreven wordt, het kan alleen maar afleiden. Dat wil ik niet", aldus de Oostenrijker.

Ook interessant:

Strijd Verstappen en Hamilton wordt in de laatste bocht van de laatste race beslist

De titelstrijd in 2021 wordt ongemeen spannend. Wordt het Max Verstappen of Lewis Hamilton? Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk doen hun voorspellingen in de laatste RN365-podcast, die hieronder is te beluisteren.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez