Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff belooft metamorfose: "Mercedes gaat er compleet anders uitzien"

Mercedes moet serieus aan de bak wil het dit seizoen nog mee gaan doen om de prijzen. De auto zal dan ook rigoureus, maar binnen de mogelijkheden van de budgetcap onder handen worden genomen. Zoveel belooft teambaas Toto Wolff.

Mercedes hield voor dit seizoen vast aan het zero pod-concept. Dit bleek geen succes, maar afscheid nemen van die sidepods (of het gebrek eraan) doe je niet zomaar, want dat beïnvloedt de totale aero-filosofie van de auto. Toch wordt er volop gesproken en gespeculeerd over een B-auto van Mercedes, zo ook als Sky Sports teambaas Toto Wolff voor de microfoon krijgt: "De vraag is dan wat je onder zo'n B-auto verstaat", zo oppert de Oostenrijker. "Maar ik denk dat onze auto er over zo'n 6 à 7 races heel anders uit zal zien vanwege de knopen die we hebben doorgehakt en vanwege de ontwikkelingsroute die we nu zijn ingeslagen."

Wolff verstopt zich niet achter budgetlimiet

De budgetcap beperkt Mercedes natuurlijk in de mogelijkheden om snel en doortastend te handelen, maar daar wil Wolff niet over mopperen. "We hebben allemaal vóór gestemd in een poging het veld dichterbij elkaar te krijgen." "Dat bijt ons nu, maar ik zal nooit roepen dat het de budgetcap is die ons in de weg staat. Die maakt onze comeback weliswaar lastiger, maar we zullen de schouders er nu eenmaal onder moeten zetten." "Op het moment dat we de knoop door zouden hakken over wat te doen, wat we nu dus hebben gedaan, was het altijd zaak om maar gewoon door te pakken en verder te gaan op de nieuw ingeslagen weg."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"