Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Wolff belooft metamorfose: "Mercedes gaat er compleet anders uitzien"

Mercedes moet serieus aan de bak wil het dit seizoen nog mee gaan doen om de prijzen. De auto zal dan ook rigoureus, maar binnen de mogelijkheden van de budgetcap onder handen worden genomen. Zoveel belooft teambaas Toto Wolff.

Russell Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes hield voor dit seizoen vast aan het zero pod-concept. Dit bleek geen succes, maar afscheid nemen van die sidepods (of het gebrek eraan) doe je niet zomaar, want dat beïnvloedt de totale aero-filosofie van de auto.

Toch wordt er volop gesproken en gespeculeerd over een B-auto van Mercedes, zo ook als Sky Sports teambaas Toto Wolff voor de microfoon krijgt: "De vraag is dan wat je onder zo'n B-auto verstaat", zo oppert de Oostenrijker.

"Maar ik denk dat onze auto er over zo'n 6 à 7 races heel anders uit zal zien vanwege de knopen die we hebben doorgehakt en vanwege de ontwikkelingsroute die we nu zijn ingeslagen."

Wolff verstopt zich niet achter budgetlimiet

De budgetcap beperkt Mercedes natuurlijk in de mogelijkheden om snel en doortastend te handelen, maar daar wil Wolff niet over mopperen. "We hebben allemaal vóór gestemd in een poging het veld dichterbij elkaar te krijgen."

"Dat bijt ons nu, maar ik zal nooit roepen dat het de budgetcap is die ons in de weg staat. Die maakt onze comeback weliswaar lastiger, maar we zullen de schouders er nu eenmaal onder moeten zetten."

"Op het moment dat we de knoop door zouden hakken over wat te doen, wat we nu dus hebben gedaan, was het altijd zaak om maar gewoon door te pakken en verder te gaan op de nieuw ingeslagen weg."

Ook interessant:

Alles wat je moet weten over de GP van Saoedi-Arabië

Het Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië staat op het punt te beginnen en daarom vertelt Joris Mosterdijk je in deze video alle dingen die je moet weten over de race in Djedda!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië