Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff blij en teleurgesteld door poleposition Verstappen: "Anders won Max toch wel"

Toto Wolff is tevreden over het kwalificatieresultaat van Mercedes in Mexico. George Russell en Lewis Hamilton starten vanaf de tweede en derde plaats en vanaf hier kan de aanval ingezet worden op Max Verstappen.

Mercedes-teambaas Toto Wolff denkt op zondag mee te kunnen doen voor de overwinning van de Grand Prix van Mexico. George Russell en Lewis Hamilton starten vanaf respectievelijk de tweede en derde plaats, achter Max Verstappen. Achter de Nederlander starten op het Autodromo Hermanos Rodriguez heeft mogelijk zelfs een voordeel. Toch was poleposition natuurlijk mooi geweest, zo moet Wolff toegeven. "Dat was fantastisch geweest, maar Max had in dat geval bij de start wel van ons kunnen winnen op het rechte stuk. Daar zijn ze veel sneller", laat hij weten aan onder meer RacingNews365 "De tweede of de derde plaats kan zijn voordelen met zich brengen. Hopelijk kunnen we onze neus, of neuzen er tussen gooien in bocht een en dan aan de horizon verdwijnen. Dat zal wel lastig worden."

Waarom is Mercedes zo sterk?

Wolff legt graag uit waarom het dit weekend vooralsnog zo voorspoedig gaat bij Mercedes. "Mexico was jarenlang niet goed voor ons, vanwege de hoogte, maar dit weekend hebben we echt een hele sterke motor. We hebben minder last van drag hier, terwijl we wel met veel downforce rijden. In het verleden was dat juist in ons nadeel." Tijdens de race hoopt Wolff dat Mercedes gebruik kan maken van haar goede bandenslijtage. "Dat hoop ik. Onze lange runs waren goed, maar Red Bull hadden ook een goede pace. Het eerlijke antwoord is dus dat ik het niet weet, maar ik hoop ten zeerste dat we competitief kunnen zijn."

Viaplay
x
LIVE Reacties na zeer dominante zege Verstappen in Bahrein