Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff blij en teleurgesteld door poleposition Verstappen: "Anders won Max toch wel"

Toto Wolff is tevreden over het kwalificatieresultaat van Mercedes in Mexico. George Russell en Lewis Hamilton starten vanaf de tweede en derde plaats en vanaf hier kan de aanval ingezet worden op Max Verstappen.

Hamilton Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes F1

Mercedes-teambaas Toto Wolff denkt op zondag mee te kunnen doen voor de overwinning van de Grand Prix van Mexico. George Russell en Lewis Hamilton starten vanaf respectievelijk de tweede en derde plaats, achter Max Verstappen. Achter de Nederlander starten op het Autodromo Hermanos Rodriguez heeft mogelijk zelfs een voordeel.

Toch was poleposition natuurlijk mooi geweest, zo moet Wolff toegeven. "Dat was fantastisch geweest, maar Max had in dat geval bij de start wel van ons kunnen winnen op het rechte stuk. Daar zijn ze veel sneller", laat hij weten aan onder meer RacingNews365 "De tweede of de derde plaats kan zijn voordelen met zich brengen. Hopelijk kunnen we onze neus, of neuzen er tussen gooien in bocht een en dan aan de horizon verdwijnen. Dat zal wel lastig worden."

Waarom is Mercedes zo sterk?

Wolff legt graag uit waarom het dit weekend vooralsnog zo voorspoedig gaat bij Mercedes. "Mexico was jarenlang niet goed voor ons, vanwege de hoogte, maar dit weekend hebben we echt een hele sterke motor. We hebben minder last van drag hier, terwijl we wel met veel downforce rijden. In het verleden was dat juist in ons nadeel."

Tijdens de race hoopt Wolff dat Mercedes gebruik kan maken van haar goede bandenslijtage. "Dat hoop ik. Onze lange runs waren goed, maar Red Bull hadden ook een goede pace. Het eerlijke antwoord is dus dat ik het niet weet, maar ik hoop ten zeerste dat we competitief kunnen zijn."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

29 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"