Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff blij met FIA-veranderingen: "Dit zijn de juiste stappen"

Toto Wolff is blij met de stappen die de FIA heeft genomen na de gebeurtenissen in Abu Dhabi. De nieuwe opzet van de wedstrijdleiding stemt de Mercedes-teambaas tevreden.

Het is twee maanden en een week geleden dat Mercedes de constructeurstitel voor het achtste seizoen op rij wist te winnen. Deze vrijdag presenteerde het team de nieuwe W13, waarmee het voor negen op een rij wil gaan. Toto Wolff is nog niet helemaal terug opgeladen, maar heeft er wel zin in, zo vertelt hij. "Het was een korte pauze tussen de seizoenen door. Het is in twee maanden tijd niet mogelijk om al je energie weer terug te vinden, maar dat is prima, want we willen racen. Daar houden we van. Acht titels, het voelt onwerkelijk dat we dat als team acht jaar op rij voor elkaar hebben gekregen." "Natuurlijk was het jammer dat we de coureurstitel hebben verloren in Abu Dhabi, maar laten we naar de toekomst kijken. We willen verder gaan hoe we zijn gestart, maar we weten dat niets vanzelfsprekend is."

Wolff blij met ingrijpen FIA

Het zwarte randje aan Mercedes' seizoen, die 'verloren' titel van Hamilton, spookt nog steeds door het hoofd van Wolff. De Oostenrijker is echter blij met de stappen die de FIA heeft ondernomen naar aanleiding van de Grand Prix van Abu Dhabi. Op donderdag kondigde FIA-president Mohammed ben Sulayem namelijk aan dat Michael Masi een andere functie krijgt en de rol van wedstrijdleider nu zal worden ingevuld door twee anderen. Bovendien krijgen zij steun van een soort 'VAR', die op afstand de wedstrijdleider zal helpen en in kan grijpen waar nodig. Wolff reageert. "Het is bemoedigend om te zien dat er actie is ondernomen. Er is nu een meer robuuste structuur voor de wedstrijdleiding, die beter ondersteund wordt. Er komt een virtuele race control room, met state-of-the-art technologie. Dit zijn de juiste stappen."

Mercedes begint weer op nul

Mercedes wil dit jaar weer de titel winnen, maar weet dat het niet zomaar even zal gebeuren. Volgens Wolff begint het team weer op nul. "De mindset is altijd hetzelfde de laatste jaren. We beginnen weer op nul punten en onze prestaties van de vorige jaren zorgen er niet voor dat we dit jaar een voorsprong hebben. Elk jaar zijn we sceptisch, hebben we het wel goed gedaan? Dat is onze mentaliteit, en volgens mij de juiste."

Viaplay
x
Alpine Drastisch besluit rond Ocon niet uitgesloten