Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff blij met tweede plek Verstappen: 'Hij start op de vuile lijn'

Toto Wolff kan er mee leven dat zijn coureurs niet de volledige startrij voor zich hebben opgeëist. Lewis Hamilton pakte een dominante pole, maar Valtteri Bottas moest Max Verstappen voor zich dulden.

Daar waar Lewis Hamilton razendsnel was tijdens de kwalificatie, moest Valtteri Bottas genoegen nemen met P3 achter Max Verstappen. Wolff legt in gesprek met Sky Sports uit hoe dat kon gebeuren. "We hebben goed werk verricht tijdens het weekend. Valtteri was op vrijdag echter blijer met de auto en vandaag was deze niet perfect. Voor Hamilton was het andersom. Hij was op vrijdag niet tevreden, maar had een geweldige auto tijdens de kwalificatie." Volgens Wolff heeft Red Bull tegelijkertijd wat meer vermogen weten te vinden, want zij gingen volgens de Oostenrijker lekker snel op de rechte stukken. "Het is heel mooi en de auto is heel goed. Red Bull heeft overigens ook wat performance gevonden op de rechte stukken, want ze hadden vandaag veel snelheid."

Verstappen start op de vuile lijn

De uitkomst van de kwalificatie vindt Wolff helemaal prima. Ook al werd een van zijn coureurs verslagen door Verstappen, voor de race is dat misschien helemaal niet zo nadelig. "P1 en P3, daar zijn we blij mee", lacht hij. "Onze coureurs staan op de schone lijn, want er zijn hier geen supportraces. Daarom zou het goed moeten komen. Als Max echter een goede start heeft en na de eerste bocht aan de leiding gaat, dan wordt het natuurlijk iets lastiger." Al met al is het devies duidelijk voor de Mercedes-mannen. "Wij moeten goed finishen morgen en punten scoren, punten inlopen op Verstappen en Red Bull. Hopelijk wint degene die de race in Abu Dhabi wint uiteindelijk de wereldtitel", aldus de Mercedes-teambaas.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi