Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff blijft woedend over uitblijven straf Verstappen en geeft waarschuwing af

Toto Wolff is op oorlogspad. Na het Grand Prix-weekend in Brazilië, waar zijn team flink werd geraakt door straffen, verandert de Oostenrijker zijn mantra. De tijden van diplomatiek zijn nu voorbij.

Mercedes ging in Brazilië weliswaar met de zege aan de haal, voor Lewis Hamilton was het geen gemakkelijk weekend. De Brit werd na de kwalificatie gediskwalificeerd, waardoor hij de sprintrace vanaf de achterkant van de grid moest aanvangen. Dat kwam door zijn DRS-systeem, dat op een paar millimeter niet door de test kwam, omdat zijn systeem had gefaald. Tijdens de Grand Prix ging Hamilton vervolgens in gevecht met Verstappen, die zich met hand en tand verdedigde. Daarbij gingen hij en de Brit samen de baan af, maar de wedstrijdleiding zag er niets verkeerds in. Mercedes-teambaas Toto Wolff noemde dat eerder al lachwekkend.

Wolff is klaar met diplomatie

Gevraagd of hij vindt dat Mercedes oneerlijk wordt behandeld, wil hij dat niet hardop zeggen, maar de onvrede is wel degelijk aanwezig bij de Oostenrijker. "Ik wil niet te veel zeuren, want zo kijk ik niet naar de sport. We hebben dit weekend gewoon heel veel klappen in het gezicht gehad met al die beslissingen die in ons voor- of nadeel hadden kunnen zijn", zo laat hij optekenen tegenover onder meer RacingNews365 . "Maar als alle beslissingen tegen je zijn, dan is dat gewoon iets waar ik boos over word. In dat geval zal ik mijn team en mijn coureurs dan ook verdedigen tegen alles wat er op ons af komt. Ik ben altijd heel diplomatiek geweest, maar de tijden van diplomatie zijn sinds dit weekend voorbij", waarschuwt de teambaas.

Wolff: "Er is niets mis met hard racen"

Volgens Wolff is het allemaal prima dat er hard wordt geracet, maar hij vond het belachelijk dat het de ene race niet en de andere race wel mag. "Het gaat erom wat de regels zeggen. Als de regels zeggen dat het mag - en dat zou ik geweldig vinden - dan mag het, dan is het prima." "Ik heb namelijk niets tegen het principe van hard racen. Hard racen is super en dat zou horen te mogen, maar niet als er voorheen is gezegd dat je iemand niet van de baan mag forceren", zo sluit de teambaas van het afgelopen weekend geplaagde Mercedes af.

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer