Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff: "Dankzij nieuwe regels kan elk Formule 1-team wereldkampioen worden"

In de afgelopen vijf seizoenen won zijn team zowel de rijders- als de constructeurstitel in de Formule 1, maar dat het in 2019 wederom van een leien dakje zal gaan, durft Toto Wolff nog niet te hopen. De Oostenrijkse teambaas van Mercedes stelt zelfs dat ieder Formule 1-team dit jaar kampioen kan worden.

Voorafgaand aan het nieuwe Formule 1-seizoen zijn er enkele reglementswijzigingen doorgevoerd. De meest opvallende is die aan de voorvleugel: het horizontale element is 'versimpeld'. Wolff denkt dat het daardoor makkelijker wordt voor F1-teams om mee te strijden voor de grote prijzen.

"Het nieuwe seizoen 2019 wordt een uitdaging voor ons", kijkt Wolff eerst naar zijn eigen hachje. "De reglementen zijn substantieel gewijzigd en daarom maken we gebruik van een compleet nieuw ontwerp. We moeten onszelf wederom bewijzen - tegenover onszelf, maar ook tegenover onze concurrenten. Het is niet zo dat wij direct aanspraak maken op de eerste plaats, deze moeten we verdienen." "Met dank aan de nieuwe reglementen kan elk team met de wereldtitel aan de haal gaan, we beschouwen elk van de negen rivalen daarom als potentieel gevaar", meent de Oostenrijker. In de afgelopen vijf seizoenen wisten exact drie teams Grands Prix te winnen. Ferrari en Red Bull Racing kwamen in honderd starts tot 27 overwinningen, waar Mercedes liefst 73 keer met de overwinning aan de haal ging.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'