Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff denkt dat Mercedes het lek boven heeft

Het Marina Bay Street Circuit was per definitie eentje die niet geschikt was voor de Formule 1-bolides van Mercedes. Echter, met het winnen van de editie van 2018 van de Grand Prix van Singapore komt de teller van de zilverpijlen op vier zeges uit de laatste vijf deelnames.

Ditmaal was het echter op pure snelheid, zo oordeelt Mercedes-baas Toto Wolff na de zege van Lewis Hamilton. "We snappen onze wagen nu in de straten van Singapore", jubelde de Oostenrijker.

"Dit was een zeer significant weekend", spreekt Wolff na de race. "We hebben de juiste aanwijzingen en zullen kijken hoe we dit kunnen vertalen naar resultaten in de rest van het seizoen. Het was een schaakspel vandaag, baanpositie betekende alles. Het bandenmanagement was ontzettend belangrijk en bovendien moesten we ons wapenen voor een undercut", verwijst Wolff naar de mislukte aanval van Sebastian Vettel en Ferrari.

Dat Max Verstappen niet bijzonder goed wegkwam bij de start, deed Wolff erg goed. "Ja, toen we dat zagen gebeuren, heb ik wel even een zucht van opluchting gelaten. Lewis had een goede start en Seb knokte zich naar P2. We waren even bang dat hij voorbij de wagen van Lewis zou kunnen komen, maar Lewis had alles perfect onder controle." Hamilton heeft inmiddels veertig punten meer dan rivaal Vettel en met nog slechts zes Grands Prix op het programma lijkt de Brit zich op te kunnen maken voor wereldtitel nummer vijf. "Laten we niet op zaken vooruitlopen", waarschuwt Wolff. "We hebben in Oostenrijk met een dubbele uitvalbeurt gezien hoe het ineens kan gaan. Er zijn nog zesmaal 25 punten te verdelen en dus is er nog niets beslist."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'