© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Wolff denkt dat Mercedes het lek boven heeft

16 sep. 2018 17:50 René Oudman 2 reacties
Het Marina Bay Street Circuit was per definitie eentje die niet geschikt was voor de Formule 1-bolides van Mercedes. Echter, met het winnen van de editie van 2018 van de Grand Prix van Singapore komt de teller van de zilverpijlen op vier zeges uit de laatste vijf deelnames.

Ditmaal was het echter op pure snelheid, zo oordeelt Mercedes-baas Toto Wolff na de zege van Lewis Hamilton. "We snappen onze wagen nu in de straten van Singapore", jubelde de Oostenrijker.

"Dit was een zeer significant weekend", spreekt Wolff na de race. "We hebben de juiste aanwijzingen en zullen kijken hoe we dit kunnen vertalen naar resultaten in de rest van het seizoen. Het was een schaakspel vandaag, baanpositie betekende alles. Het bandenmanagement was ontzettend belangrijk en bovendien moesten we ons wapenen voor een undercut", verwijst Wolff naar de mislukte aanval van Sebastian Vettel en Ferrari.

Dat Max Verstappen niet bijzonder goed wegkwam bij de start, deed Wolff erg goed. "Ja, toen we dat zagen gebeuren, heb ik wel even een zucht van opluchting gelaten. Lewis had een goede start en Seb knokte zich naar P2. We waren even bang dat hij voorbij de wagen van Lewis zou kunnen komen, maar Lewis had alles perfect onder controle."

Hamilton heeft inmiddels veertig punten meer dan rivaal Vettel en met nog slechts zes Grands Prix op het programma lijkt de Brit zich op te kunnen maken voor wereldtitel nummer vijf. "Laten we niet op zaken vooruitlopen", waarschuwt Wolff. "We hebben in Oostenrijk met een dubbele uitvalbeurt gezien hoe het ineens kan gaan. Er zijn nog zesmaal 25 punten te verdelen en dus is er nog niets beslist."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen