Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff denkt nog elke dag aan 'verdiende' wereldtitel Verstappen: "Heb me er bij neergelegd"

Het is alweer acht maanden geleden dat Max Verstappen de wereldtitel van 2021 won van Lewis Hamilton in Abu Dhabi. Mercedes-teambaas Toto Wolff denkt er echter nog elke dag aan.

Acht maanden na de titelbeslissende Grand Prix van Abu Dhabi in 2021 blikt Toto Wolff terug op het moment waar Max Verstappen het WK won van Lewis Hamilton. Het was een zeer pijnlijke situatie voor de zevenvoudig wereldkampioen en natuurlijk ook voor zijn teambaas. "Ik denk er nog elke dag aan", zo moet hij toegeven bij de Italiaanse tak van Motorsport. "Maar ik heb me er nu wel bij neergelegd dat Max het kampioenschap heeft gewonnen, want hij is een kampioen. Hij verdient wat hij heeft gekregen." Wolff legt uit dat hij 'belangrijke waarden' heeft, zoals eerlijkheid. "Vooral sportieve eerlijkheid. Daardoor werd ik ook verliefd op de sport. Helaas werden deze waarden die dag de grond in gestampt."

Hamilton en het verliezen van zijn achtste wereldtitel

Als Hamilton had gewonnen tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021, dan was hij nu de grootste Formule 1-coureur uit de geschiedenis (gekeken naar het aantal WK's). Als achtvoudig kampioen zou hij één titel meer hebben dan Michael Schumacher, maar de overwinning van Verstappen voorkwam dat. Heeft de teleurstelling voor Hamilton ook invloed op Wolff? "Natuurlijk. Hij zou dan de enige coureur ooit zijn met acht titels", zegt de Mercedes-teambaas balend. "Maar hij kan net zo trots zijn op het hebben van zeven titels, net als Schumacher." "Dat is ook een historisch en zeer grote mijlpaal. Het doel is echter om weer terug te slaan qua performance. Als we Lewis weer een goede auto kunnen geven, waarom zouden we dan gaan nadenken over acht titels? Waarom geen tien?"

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi