Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff doet dringende oproep aan FIA na pech voor Russell

Mercedes-teambaas Toto Wolff vindt dat er meer duidelijkheid moet komen over wat een rode vlag-situatie is, nadat hij toegaf dat zijn team door beide situaties werd verrast bij de GP van Australië.

Toto Wolff heeft opgeroepen tot meer duidelijkheid over de regels voor rode vlag-situaties in de Formule 1, nadat hij had toegegeven dat Mercedes door beide situaties werd verrast bij de GP van Australië. Het team koos ervoor om George Russell een pitstop te laten maken toen de safety car in eerste instantie werd ingezet na de crash van Alexander Albon, maar de wedstrijdleiding koos uiteindelijk toch voor de rode vlag, vanwege het grind op de baan dat moest worden opgeruimd. Dit betekende dat het voordeel dat Mercedes had behaald teniet werd gedaan, want bij een rode vlag-situatie mogen coureurs een gratis bandenwissel uitvoeren terwijl ze in de pitstraat wachten tot de race wordt hervat. "Beide rode vlaggen zagen we niet aankomen", zei Wolff tegen de media, waaronder RacingNews365.com . Wolff roept de FIA dan ook op om duidelijkheid te scheppen over welke ingreep hoort bij welke situatie. "Herstarts hebben een geweldige entertainmentfactor, maar we moeten richting de toekomst goed begrijpen wanneer er een een rode vlag komt en wanneer het een safety car of een VSC is. Voor die incidenten in Australië had je een van beide kunnen toepassen." Rode vlaggen worden steeds vaker gebruikt in de Formule 1 sinds de teams de wens uitspraken races onder een groene vlag worden af te werken. Dit leidde bijvoorbeeld tot een sprint over twee ronden tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan in 2021 (na een crash van de leidende Max Verstappen). Lewis Hamilton verremde zich toen en gaf de zege uit handen, aan Sergio Perez.

Wolff: Het reglement van de sport is het DNA

Wolff zegt dat hij fan is van de herstartprocedure, die door de wedstrijdleiding kan worden ingezet, maar vindt dat het toegenomen gebruik ervan betekent dat er duidelijkheid moet komen over de manier waarop de FIA ze gebruikt. "Ik denk dat herstarts mega zijn. Maar als ze als een verrassing komen en je snapt ze niet echt, dan misschien niet zo.Ik ben over het algemeen voorstander van het zorgen voor geweldig entertainment, maar het regelboek van de sport is het belangrijkste DNA en laten we dan alles definiëren; wat is een VSC, wat is een safety car en wat is de rode vlag."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"