Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff doet oproep aan de FIA na 'ongemakkelijke' acties Verstappen en Russell

Terwijl de F1 en de FIA hebben geprobeerd een oplossing te vinden voor het elkaar hinderen tijdens de kwalificatie, werd tijdens de Grand Prix van Mexico een nieuwe oplossing duidelijk voor de coureurs: wachten aan het einde van de pitstraat. Teambaas Toto Wolff van Mercedes vindt dat coureurs en de FIA samen een oplossing moeten vinden.

Toto Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft de FIA opgeroepen om met F1-coureurs om de tafel te gaan zitten en een oplossing te vinden voor het hinderen van elkaar tijdens de kwalificatie. De FIA introduceerde een maximale rondetijd tijdens de Grand Prix van Italië om ervoor te zorgen dat er geen opstoppingen zouden ontstaan aan het einde van het circuit om een gat te creëren voor het neerzetten van een snelle ronde.

De problemen waren schering en inslag in de F1 op momenten dat coureurs streden om de beste baanpositie in de beste omstandigheden tijdens de cruciale fases van de kwalificatie. Maar sinds de maximale rondetijd is geïntroduceerd, proberen coureurs door stil te staan bij de uitgang van de pitstraat ruimte te creëren tussen zichzelf en hun voorganger.

Max Verstappen kreeg hiervoor een berisping bij de kwalificatie van de Grand Prix van Singapore. Nadien gaf de wedstrijdleiding toe dat er een fout was gemaakt en dat de Nederlander bestraft had moeten worden. Een aantal coureurs, waaronder George Russell, deed hetzelfde in de kwalificatie van de Grand Prix van Mexico, waardoor velen dachten dat er straffen in het verschiet lagen. De stewards ondernamen echter geen verdere actie.

'Wat willen we bereiken?'

Op de vraag hoe een oplossing gevonden kan worden voor deze problemen doet Wolff in gesprek met onder meer RacingNews365 een oproep aan de FIA: "Ik denk dat de FIA met de coureurs en de sportief directeuren van de teams om de tafel moet gaan zitten en zich af moet vragen wat we precies willen bereiken."

"Uiteindelijk willen we dat niemand in de pitstraat vast komt te staan. Dus hoe kunnen we daar voor zorgen?", vraagt Wolff zich af. "Ik begrijp dat het beter is om stil te staan in de pitstraat dan iemand te blokkeren op de baan, maar het ziet er nog steeds onhandig uit. Het is niet goed, omdat sommige mensen hun vliegende ronde daardoor misschien niet kunnen beginnen."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Coronel Diep onder de indruk na onthulling Verstappen: "Ga dan met één oog dicht rijden!"