Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Wolff doet plechtige belofte na crash Russell: "Dan zal het niet gebeuren"

De Grand Prix van Singapore eindigde dramatisch voor George Russell. Met nog maar een paar bochten te gaan, crashte de Britse Mercedes-coureur in de bandenstapel na contact met de muur bij bocht dertien. Mercedes-teambaas Toto Wolff neemt zijn pupil in bescherming.

George Russell Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wegens een betere bandenstrategie konden George Russell en Lewis Hamilton aan het einde van de race druk zetten op raceleider Carlos Sainz en nummer twee Lando Norris. Dat ging lange tijd erg goed, totdat Russells race ten einde kwam na een touché met de muur.

Ondanks duur puntenverlies van Russell is Toto Wolff trots op de Mercedes-jongeling, zo vertelt hij na afloop van de race aan onder andere RacingNews365.

"Ik leef met George mee", trapt de Mercedes-teambaas af. "Zijn weekend was voor 99,99% perfect. Het is pas zijn tweede jaar in een competitieve auto. Hij vocht voor wat hij waard was. Om de race te winnen moest hij Norris en Sainz inhalen, wat alleen mogelijk was door geen millimeter circuit onbenut te laten. Lando kuste de muur, George reed achter hem en deed hetzelfde, maar dan harder. In een fractie van een seconde viel zijn concentratie weg en toen was het gedaan."

"Hij is er kapot van"

Wolff stelt dat zijn coureur er helemaal doorheen zat na zijn crash: "George is een racer pur sang. Hij is er kapot van." De Oostenrijker sluit af: "Dit tweede seizoen bij Mercedes is een leerschool voor hem. Wanneer we vechten om de overwinning of de wereldtitel, zal dit niet opnieuw gebeuren."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Singapore 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"