Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff door het stof na Red Bull-overwinning in Mexico

Mercedes maakte in Mexico een strategische fout door op de medium banden te starten. Beide coureurs konden qua strategie weinig kant meer op in de race. Toto Wolff geeft toe dat ze de plank mis hebben geslagen.

Mercedes zat tijdens de Grand Prix van Mexico vast wat betreft haar strategische opties. Terwijl de concurrenten op de zachte banden startten, koos Mercedes voor mediums bij Lewis Hamilton en George Russell. Hierdoor werden ze genoodzaakt om een tweede stint te rijden op de harde band, terwijl anderen met een éénstopper op softs-mediums de finish haalden. Toto Wolff baalt van de strategische keuze en gaat na afloop van de race door het stof. "We hadden echt niet verwacht dat de mediums het vol zouden houden tot ook maar ergens in de buurt van het einde. Het was een complete verrassing en we hebben het gewoon bij het foute eind gehad", laat hij weten bij Sky Sports . "We hebben het er voorafgaand aan de race over gehad of een strategie van de softs naar de harde band mogelijk zou zijn en we dachten dat dat nooit ging lukken. Een strategie met softs naar mediums kwam niet eens ter sprake", aldus de Mercedes-teambaas.

Wolff verrast door éénstoppers op zachtere banden

Ondanks het toegeven van de fout benadrukt Wolff wel dat de kritiek achteraf 'erg makkelijk' is. "Ik denk dat een éénstopper van medium naar hard de juiste strategie leek te zijn. Dat de mediums het richting het einde van de race echter zo lang volhielden, dat kwam als een verrassing. Als we de race over hadden gedaan, dan hadden we misschien wat anders gekozen", legt hij uit aan de media in Mexico, waaronder RacingNews365. Had Mercedes wel een kans gehad tegen Red Bull met een andere strategie? "Ik denk niet dat we ze in hadden kunnen halen", oordeelt Wolff. "Het zou dan een omgekeerde strategie worden en er zou dan al een gat zijn ontstaan. We zullen het nooit weten, maar het zou met een andere strategie wel spannender zijn geweest." "Onze simulaties zeiden softs naar hards, niet softs naar mediums. Het zou dan tegen de leercurve ingaan en ik denk dat een aantal anderen ook verrast waren dat een éénstopper op softs en mediums de juiste keuze bleek te zijn."

Viaplay
x
Red Bull Horner maakt einde aan speculaties omtrent Red Bull-toekomst