Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff door het stof na Red Bull-overwinning in Mexico

Mercedes maakte in Mexico een strategische fout door op de medium banden te starten. Beide coureurs konden qua strategie weinig kant meer op in de race. Toto Wolff geeft toe dat ze de plank mis hebben geslagen.

Mercedes zat tijdens de Grand Prix van Mexico vast wat betreft haar strategische opties. Terwijl de concurrenten op de zachte banden startten, koos Mercedes voor mediums bij Lewis Hamilton en George Russell. Hierdoor werden ze genoodzaakt om een tweede stint te rijden op de harde band, terwijl anderen met een éénstopper op softs-mediums de finish haalden.

Toto Wolff baalt van de strategische keuze en gaat na afloop van de race door het stof. "We hadden echt niet verwacht dat de mediums het vol zouden houden tot ook maar ergens in de buurt van het einde. Het was een complete verrassing en we hebben het gewoon bij het foute eind gehad", laat hij weten bij Sky Sports.

"We hebben het er voorafgaand aan de race over gehad of een strategie van de softs naar de harde band mogelijk zou zijn en we dachten dat dat nooit ging lukken. Een strategie met softs naar mediums kwam niet eens ter sprake", aldus de Mercedes-teambaas.

Wolff verrast door éénstoppers op zachtere banden

Ondanks het toegeven van de fout benadrukt Wolff wel dat de kritiek achteraf 'erg makkelijk' is. "Ik denk dat een éénstopper van medium naar hard de juiste strategie leek te zijn. Dat de mediums het richting het einde van de race echter zo lang volhielden, dat kwam als een verrassing. Als we de race over hadden gedaan, dan hadden we misschien wat anders gekozen", legt hij uit aan de media in Mexico, waaronder RacingNews365.

Had Mercedes wel een kans gehad tegen Red Bull met een andere strategie? "Ik denk niet dat we ze in hadden kunnen halen", oordeelt Wolff. "Het zou dan een omgekeerde strategie worden en er zou dan al een gat zijn ontstaan. We zullen het nooit weten, maar het zou met een andere strategie wel spannender zijn geweest."

"Onze simulaties zeiden softs naar hards, niet softs naar mediums. Het zou dan tegen de leercurve ingaan en ik denk dat een aantal anderen ook verrast waren dat een éénstopper op softs en mediums de juiste keuze bleek te zijn."

Ook interessant:

Verstappen moet Mercedes méér vrezen dan Ferrari op weg naar nóg meer records

Red Bull stond in Mexico in de spotlights. Vanwege de straf voor het overschrijden van de budgetcap, vanwege het boycotten van Sky Sports en vanwege het dominante optreden van Verstappen. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken alles in de nieuwe aflevering van de RN365 Formule 1-podcast.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

29 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"