Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Alexander Albon

Wolff eist vertrek van Albon bij Red Bull als hij een Williams-zitje wil

Als Alexander Albon een zitje wil bemachtigen bij het Williams-team dan zal hij geen deel meer uit mogen maken van de Red Bull-familie. Althans, van Toto Wolff mag dat niet.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Als motorleverancier heeft Mercedes een kleine vinger in de pap bij Williams, dat op zoek is naar een vervangende coureur voor George Russell, die ongetwijfeld binnenkort een contract zal tekenen bij Mercedes. Red Bull wil Alexander Albon stallen bij Williams, maar Toto Wolff ziet dat liever niet.

Op vrijdag riep Toto nog dat hij een overgang van iemand als Albon nooit zou blokkeren, maar op zaterdag krabbelt hij toch ietwat terug. Als de Britse Thai daadwerkelijk neer wil strijken bij Williams, dan zal hij dat moeten doen als eigen, alleenstaande coureur en niet als Red Bull-coureur.

"Zoals ik op vrijdag ook al zei, is Albon een coureur die een zitje in de Formule 1 verdient", zo begint Wolff zijn verhaal. "Het is echter tricky om een Red Bull-coureur te hebben in een bolide met een Mercedes-motor. Ik vind het prima met hem te werken, maar alleen als hij geen onderdeel meer is van Red Bull."

Tegelijkertijd hoopt Wolff ook een zitje te kunnen bemachtigen voor De Vries bij Williams, zo vertelt hij. "Wij steunen logischerwijs Nyck en ook hij is aan het onderhandelen met Williams. Er zijn dus heel wat ballen momenteel in de lucht", aldus Wolff.

Voorspel en win

Powered by

Slajeslag.nl

Wie wint de GP van Nederland 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Playseat Evolution Alcantara!

Speel mee

Robert Doornbos: "Coureurs stappen met trillende handjes uit op Zandvoort"

Samen met RacingNews365 blikt Robert Doornbos vooruit op de Grand Prix van Nederland. Hij denkt dat de coureurs met trillende handjes uit gaan stappen en heeft nog een boodschap voor de Nederlandse fans!

49 reacties

x
Interview teammanager Verstappen "Zinloos voor Verstappen om dan een hele nacht door te rijden"