Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff en co op de vingers getikt door FIA na bezoek aan stewards

Afgelopen weekend bezochten zowel Toto Wolff als Christian Horner op eigen initiatief de stewards na afloop van de clash tussen hun twee coureurs. In de toekomst zal dat echter niet meer zo snel gebeuren.

Toto Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Omtrent het ongeval van Max Verstappen was er veel te doen tijdens de Britse Grand Prix. Toto Wolff dacht niet lang na en bezocht op eigen initiatief de stewards, die oordeelden over de schuldvraag na de touche tussen de Nederlander en Lewis Hamilton. In reactie daarop legde Christian Horner dezelfde weg af vanuit de Red Bull-garage.

Horner vond dat al niet kunnen en riep na afloop dat het not done was. "De stewards mogen niet gestoord worden. Ze moeten geen andere dingen aan hun hoofd hebben als ze een belangrijke beslissing moeten maken", aldus de Red Bull-teambaas afgelopen zondag na de race. Hij heeft zijn gelijk gekregen, want voortaan zal het niet meer mogen. Het is gewoon in strijd met de FIA-regels.

The Independent meldt namelijk dat alle teams er na afloop van het raceweekend op Silverstone aan zijn herinnerd dat het niet de bedoeling is dat de stewards bezoek krijgen terwijl er een onderzoek loopt. FIA-wedstrijdleider Michael Masi zegt dat een bezoek aan de stewards alleen toegestaan is na het ontvangen van expliciete toestemming, of als de stewards je hebben opgeroepen.

Het bezoeken van de stewards is namelijk in strijd met de International Sporting Code van de FIA, waarin alle sportieve regels staan opgesteld. Mochten de teambazen zich in de toekomst er niet aan houden, dan is dat een overtreding en kunnen er waarschuwingen of sancties volgen.

Ook interessant:

Max Verstappen gaat zich niet tot dat niveau verlagen

De hardste crash uit de carrière van Max Verstappen, terwijl Lewis Hamilton als aanstichter maximaal profiteerde op op Silverstone met de zege aan de haal te gaan. Terwijl Verstappen nog in het ziekenhuis verbleef, vierde hij uitbundig zijn zege.

Meer dan genoeg stof tot napraten, want wie zat er nu fout? Wat de straf van Hamilton te laag? Gaat Verstappen nu revanche nemen?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken dit alles in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

52 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"