Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

Wolff erkent: Hamilton kan naar Ferrari vertrekken

Lewis Hamilton in een Ferrari? De meeste Formule 1-liefhebbers moeten even tweemaal met de ogen knipperen als ze de combinatie van desbetreffende rijder en team zien. Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff is het helemaal niet ondenkbaar dat de Italiaanse stal in de toekomst samen gaat werken met zijn sterrijder.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG F1

Als Wolff wordt gevraagd naar de mogelijkheid dat Hamilton verkast richting Ferrari, moet de Oostenrijker even slikken. Hamilton is sinds begin 2013 verbonden aan het team met de zilverpijlen en wist in die zes complete seizoenen tijd liefst viermaal het wereldkampioenschap te veroveren.

"Ik heb een paar weken geleden iets in die trant geroepen", erkent Wolff tegenover onder meer RacingNews365. "Iedere coureur droomt er weleens van om voor het team van Ferrari te rijden. Het is natuurlijk een iconische stal, eentje met een rijke historie. Als een rijder er naar verlangt om ooit voor Ferrari te rijden en de kans doet zich aan, dan willen wij niet te moeilijk doen."

Wolff hint er naar dat Hamilton een bepaalde clausule in zijn contract heeft opgenomen, het contract dat een klein jaar geleden is getekend voor de seizoenen 2019 en 2020. "We hebben erover gesproken en zijn tot een overeenstemming gekomen. Die overeenstemming is vervolgens opgenomen in het contract. Je moet altijd open-minded, ruimdenkend zijn", meent de Oostenrijkse teambaas van Mercedes.

"Als rijders iets willen, dan moeten wij ze niet in de wielen rijden. In het recente verleden zijn we erg transparant te werk gegaan en op dit moment is alles geweldig - we geven onze rijders een wagen waarmee ze hun doelen in de Formule 1 na kunnen streven. Als we dat blijven doen heeft hij geen reden om te vertrekken. Als hij desondanks toch weg wil, dan zullen we als vrienden uit elkaar gaan en beiden alles op alles zetten om in de nieuwe set-up succesvol te zijn."

Om het nog iets gekker te maken - is het mogelijk dat Sebastian Vettel vervolgens door Mercedes wordt aangetrokken om Hamilton te vervangen, mocht deze naar Ferrari verkassen? "Wie weet. Sebastian is geen verkeerde optie", knipoogt Wolff ten slotte.

Met medewerking van Joe van Burik

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap.

Speel mee

RN365 Nieuwsdossier Het belangrijkste nieuws over de GP van Spanje

6 reacties

    Marko Formule 1-baas maakt vertrek officieel