© Force India

Nieuwsoverzicht

Wolff erkent: "Jaartje ertussenuit is optie voor Ocon"

29 sep. 2018 11:37 René Oudman 0 reacties
Nu de puzzelstukjes van het silly season langzamerhand op hun plaats vallen, verdwijnen er steeds meer vraagtekens voor 2019. Er zijn echter nog een aantal rijders die op het moment nog geen idee hebben waar ze in het volgende seizoen hun kunsten mogen vertonen. Eentje daarvan is Esteban Ocon.

De 22-jarige Fransman rijdt sinds medio 2016 in de Formule 1 en heeft dat te danken aan zijn werkgever, Mercedes. Voor het fabrieksteam komt Ocon echter nog niet uit: in de afgelopen twee jaren reed hij eerst kortstondig voor Manor, om daarna naar Force India te verkassen.

Aangezien Mercedes ook in 2019 met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas aan de start verschijnt, Lance Stroll via zijn vader zal worden verbonden aan Force India en gesprekken met Renault en McLaren op niets uitdraaiden staat Ocon na deze jaargang waarschijnlijk met lege handen. Enkel bij Williams zou de GP3-kampioen van 2015 nog terecht kunnen, maar dan zal Mercedes flink de portemonnee moeten trekken.

"Als er geen andere optie is, dan moeten wij aan de lange termijn denken", klinkt Mercedes-teambaas Toto Wolff cryptisch, om daarna meer duidelijkheid te verschaffen. "Mocht de enige optie zijn dat Esteban een jaartje langs de zijlijn plaats moet nemen, dan moeten we daar maar mee instemmen", vertelt hij voor de camera van Sky Sports.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen