Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff erkent: "Jaartje ertussenuit is optie voor Ocon"

Nu de puzzelstukjes van het silly season langzamerhand op hun plaats vallen, verdwijnen er steeds meer vraagtekens voor 2019. Er zijn echter nog een aantal rijders die op het moment nog geen idee hebben waar ze in het volgende seizoen hun kunsten mogen vertonen. Eentje daarvan is Esteban Ocon.

De 22-jarige Fransman rijdt sinds medio 2016 in de Formule 1 en heeft dat te danken aan zijn werkgever, Mercedes. Voor het fabrieksteam komt Ocon echter nog niet uit: in de afgelopen twee jaren reed hij eerst kortstondig voor Manor, om daarna naar Force India te verkassen.

Aangezien Mercedes ook in 2019 met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas aan de start verschijnt, Lance Stroll via zijn vader zal worden verbonden aan Force India en gesprekken met Renault en McLaren op niets uitdraaiden staat Ocon na deze jaargang waarschijnlijk met lege handen. Enkel bij Williams zou de GP3-kampioen van 2015 nog terecht kunnen, maar dan zal Mercedes flink de portemonnee moeten trekken. "Als er geen andere optie is, dan moeten wij aan de lange termijn denken", klinkt Mercedes-teambaas Toto Wolff cryptisch, om daarna meer duidelijkheid te verschaffen. "Mocht de enige optie zijn dat Esteban een jaartje langs de zijlijn plaats moet nemen, dan moeten we daar maar mee instemmen", vertelt hij voor de camera van Sky Sports .

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"