© Sauber

Nieuwsoverzicht

Wolff erkent ongelijk over halo: "Blij dat niemand me een kettingzaag gaf"

07 dec. 2018 16:58 Jan van der Burgt 2 reacties
Toto Wolff is als een blad aan een boom omgeslagen voor wat betreft zijn mening over de halo. Hij was altijd één van de felste tegenstanders van de cockpit-beschermingsring, maar daar is hij van teruggekomen.

"Aan het begin van het jaar haalde Mercedes-teambaas Toto Wolff flink uit naar de halo. Zijn uitspraak dat hij de halo 'het liefst met een kettingzaag wilde verwijderen' haalde de krantenkoppen, een uitspraak waar hij tijdens het FIA-gala in St. Petersburg nog eens aan refereert.

"Ik ben met de kennis van nu blij dat men mij toen geen kettingzaag heeft gegeven", aldus Wolff, die inmiddels heeft vernomen dat de halo voorkwam dat de voorvleugel van Fernando Alonso's McLaren het hoofd van Charles Leclerc raakte tijdens de startcrash van de GP van België.

"Ik mag Charles graag. Het is een jongen die een lange carrière in de Formule 1 verdient en ik had het mezelf nooit vergeven als we met zijn allen de introductie van de halo tegen hadden gehouden en dat hadden moeten bekopen met een slachtoffer."

"Dus hoewel ik het ding er nog altijd lelijk uit vind zien, ben ik blij dat Jean Todt als FIA-president de introductie ervan erdoor heeft gedrukt. Ik heb mijn mening die ik aan het begin van het seizoen had, moeten bijstellen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen