Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff erkent ongelijk over halo: "Blij dat niemand me een kettingzaag gaf"

Toto Wolff is als een blad aan een boom omgeslagen voor wat betreft zijn mening over de halo. Hij was altijd één van de felste tegenstanders van de cockpit-beschermingsring, maar daar is hij van teruggekomen.

"Aan het begin van het jaar haalde Mercedes-teambaas Toto Wolff flink uit naar de halo. Zijn uitspraak dat hij de halo 'het liefst met een kettingzaag wilde verwijderen' haalde de krantenkoppen, een uitspraak waar hij tijdens het FIA-gala in St. Petersburg nog eens aan refereert.

"Ik ben met de kennis van nu blij dat men mij toen geen kettingzaag heeft gegeven", aldus Wolff, die inmiddels heeft vernomen dat de halo voorkwam dat de voorvleugel van Fernando Alonso's McLaren het hoofd van Charles Leclerc raakte tijdens de startcrash van de GP van België. "Ik mag Charles graag. Het is een jongen die een lange carrière in de Formule 1 verdient en ik had het mezelf nooit vergeven als we met zijn allen de introductie van de halo tegen hadden gehouden en dat hadden moeten bekopen met een slachtoffer." "Dus hoewel ik het ding er nog altijd lelijk uit vind zien, ben ik blij dat Jean Todt als FIA-president de introductie ervan erdoor heeft gedrukt. Ik heb mijn mening die ik aan het begin van het seizoen had, moeten bijstellen."

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"