Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff: "Ferrari koos voor radicaal ander ontwerp dan Mercedes en Red Bull"

Mercedes-teambaas Toto Wolff sprak tijdens een sponsorevenement over de eerste wintertestweek. In Turijn liet hij duidelijk weten dat Mercedes en Red Bull een andere ontwerpfilosofie hebben dan Ferrari.

De voorvleugel van de Ferrari SF90 was tijdens de eerste testweek onderwerp van gesprek. De Italianen kozen ervoor om de bovenste twee liggers bij het uiteinde van de vleugel horizontaal te buigen - een keuze die sterk afwijkt van de concepten van Mercedes en Red Bull.

Toto Wolff verzekerde de media dat ze bij Mercedes echt geen 'dommeriken' zijn. "Als je de voorvleugel van Ferrari bekijkt, dan is deze natuurlijk anders dan die van Red Bull en die van ons. Ferrari heeft in vergelijking met ons echt voor een radicaal ander ontwerp gekozen. Het is afwachten welk concept beter gaat zijn, maar wij zijn natuurlijk geen dommeriken." "We hebben goed over onze constructie nagedacht en in Melbourne zullen we zien welk concept het beste is", blikt Wolff vol vertrouwen vooruit. De teambaas ziet mogelijk meer dan zes kandidaten voor de GP-zeges in het nieuwe seizoen en toonde zich ook onder de indruk van de progressie die Renault lijkt te hebben geboekt. Mercedes won de afgelopen vijf seizoenen alle te vergeven prijzen. Het team werd vijf keer op rij wereldkampioen bij zowel de coureurs als de constructeurs. Met medewerking van Aaron Deckers.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"