Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff: 'Ferrari reed in Hongarije met de handrem er op'

De Grand Prix van Hongarije leverde Ferrari een ogenschijnlijk eenvoudige 1-2 op. Ondanks technische problemen voor Sebastian Vettel controleerde de renstal de hele race, nadat het de dag daarvoor al de eerste startrij had opgeëist tijdens de kwalificatie.

Concurrent Mercedes moest genoegen nemen met een derde en vierde plaats. Mercedes-teambaas Toto Wolff verwacht veel van zijn Italiaanse renstal. Volgens Wolff reed Ferrari met de handrem erop in Hongarije. " We hebben de ware snelheid van Ferrari niet gezien in Hongarije. Sebastian Vettel had een duidelijk technisch probleem met zijn auto, waardoor zijn stuurwiel naar links trok. Na de stop van Vettel kon je zien dat Raikkonen op een vrije baan supersnelle sectortijden kon noteren." Ferrari nam geen risico's en reed het tempo dat nodig was om Mercedes voor te blijven op de Hungaroring. Pas in de slotfase trapten de Vettel en Raikkonen het gaspedaal dieper in en reed het probleemloos weg bij Mercedes.

Toto Wolff verwacht nog een fel gevecht voor beide wereldkampioenschappen. Met nog negen races te gaan gaat Mercedes aan de leiding bij de constructeurs en Vettel bij de coureurs. " Het is leuk dat we eerste staan in het WK bij de constructeurs, maar we moeten Vettel voor ons dulden bij de coureurs. We bekijken het seizoen van race tot race. Wij hebben enkele sterke wedstrijden gehad, maar voor mij is Ferrari de verrassing van het seizoen. Ze zijn erg indrukwekkend." De verwachting is dat de krachtsverhoudingen per type circuit verschillen. Mercedes presteert erg goed op de (semi) snelle circuits, daar waar Ferrari op de meer technische en langzame circuits de overhand heeft.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"