Wolff: 'Ferrari reed in Hongarije met de handrem er op'

14 aug. 2017 11:00 Ruud Dimmers 0 reacties
De Grand Prix van Hongarije leverde Ferrari een ogenschijnlijk eenvoudige 1-2 op. Ondanks technische problemen voor Sebastian Vettel controleerde de renstal de hele race, nadat het de dag daarvoor al de eerste startrij had opgeëist tijdens de kwalificatie.

Mercedes verwacht veel van Ferrari in tweede seizoenshelft

Concurrent Mercedes moest genoegen nemen met een derde en vierde plaats. Mercedes-teambaas Toto Wolff verwacht veel van zijn Italiaanse renstal. Volgens Wolff reed Ferrari met de handrem erop in Hongarije.

"We hebben de ware snelheid van Ferrari niet gezien in Hongarije. Sebastian Vettel had een duidelijk technisch probleem met zijn auto, waardoor zijn stuurwiel naar links trok. Na de stop van Vettel kon je zien dat Raikkonen op een vrije baan supersnelle sectortijden kon noteren."

Ferrari nam geen risico's en reed het tempo dat nodig was om Mercedes voor te blijven op de Hungaroring. Pas in de slotfase trapten de Vettel en Raikkonen het gaspedaal dieper in en reed het probleemloos weg bij Mercedes.

Toto Wolff verwacht nog een fel gevecht voor beide wereldkampioenschappen. Met nog negen races te gaan gaat Mercedes aan de leiding bij de constructeurs en Vettel bij de coureurs.

"Het is leuk dat we eerste staan in het WK bij de constructeurs, maar we moeten Vettel voor ons dulden bij de coureurs. We bekijken het seizoen van race tot race. Wij hebben enkele sterke wedstrijden gehad, maar voor mij is Ferrari de verrassing van het seizoen. Ze zijn erg indrukwekkend."

De verwachting is dat de krachtsverhoudingen per type circuit verschillen. Mercedes presteert erg goed op de (semi) snelle circuits, daar waar Ferrari op de meer technische en langzame circuits de overhand heeft. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen