Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff fileert Mercedes: "Complete wanprestatie van het hele team"

Mercedes kwam naar Hongarije in de wetenschap dat het de laatste twee races had gewonnen. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen en ook teambaas Toto Wolff verwachtte mee te kunnen strijden op de Hungaroring. Dat gebeurt voorlopig niet. Sterker nog, volgens Wolff heeft het team een complete wanprestatie geleverd.

Wolff Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes dacht een goede kans te maken in de kwalificatie op de Hungaroring, maar kwam van een koude kermis thuis. Een strategische blunder zorgde ervoor dat de Zilverpijlen George Russell al in Q1 zagen sneuvelen en ook in het vervolg van de kwalificatie ging het niet van een leien dakje.

Lewis Hamilton had namelijk in Q2 alle geluk van de wereld en ging met de hakken over de sloot door naar het derde deel. Daarin kwam de zevenvoudig wereldkampioen uiteindelijk niet verder dan de vijfde plaats op ruim zes tienden van polesitter van Lando Norris.

Volgens Toto Wolff is deze moeilijke dag volledig aan het eigen team te wijten, zo vertelt hij bij Sky Sports F1. "De zaterdag was een complete wanprestatie van het volledige team. Een auto verliezen in Q1 kan gewoon niet. En de communicatie tussen coureur en het team mag niet op deze manier plaatsvinden." Wolff doelt daarmee op de opmerkelijke boardradio's van Russell na afloop van Q1.

Zie hieronder de beelden van de uitschakeling van Russel. De tekst gaat verder onder de video.

Steek naar Russell

En daarmee is de kous nog niet af voor Wolff. Volgens de Oostenrijker had zijn team veel dichter bij de voorste auto's moeten zitten. "De auto had de potentie om er ongeveer twee tienden achter te zitten, maar we gingen alle kanten op met de bandentemperatuur. Daardoor werd het vrij listig om een middenweg te vinden voor Lewis."

Dan nog even over de uitschakeling van George Russell. De Brit was na afloop vrij fel en eiste uitleg van zijn team. Die kan Wolff alvast geven, waarbij hij een soort steek uitdeelt aan zijn eigen coureur. "Hij had gewoon in de eerste ronde er dichter bij moeten zitten. Lewis ging toen namelijk naar P1. Hij heeft het toen waarschijnlijk te rustig aan gedaan."

"En bij de laatste run hebben we een andere benzineplan gebruikt, waarbij het de bedoeling was om eerst een snelle ronde te doen, daarna een langzame en daarna weer een snelle ronde. Hij heeft toen besloten om drie snelle rondes achter elkaar te rijden. Maar over het algemeen is 70 procent de schuld van het team, want wij hebben de fout gemaakt om hem niet nog een extra ronde benzine mee te geven", zo sluit Wolff af. 

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Hongarije 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje