Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff: "Formule E tegen de verwachtingen in populair"

Mercedes-teambaas Toto Wolff erkent dat de Formule E snel groeit en een rijke toekomst tegemoet gaat, iets dat hij enkele jaren geleden niet had kunnen vermoeden.

Afgelopen weekend werd in Chili de vierde ronde van alweer het vierde seizoen sinds de oprichting van de Formule E verreden. De klasse wint momenteel aan populariteit en belangrijker nog, kan rekenen op de belangstelling van de grotere autofabrikanten. Mercedes-teambaas Toto Wolff ziet ook dat de Formule E een steeds belangrijkere speler op de autosportmarkt wordt: "En dat geheel tegen de verwachtingen in", geeft Wolff toe, die daarmee indirect aangeeft eerder niks in de klasse te hebben gezien."

"Formule E-kopstuk Alejandro Agag en zijn mannen hebben prachtig werk geleverd door de klasse te maken tot wat het nu is. De Formule E past naadloos in het huidige tijdsbeeld en de diverse autobedrijven kunnen gewoon niet om de klasse heen." Mercedes stapt zelf vanaf 2019 in de klasse, een moment waar Wolff zelf ook zeer naar uitkijkt: "Mercedes verbreedt met toetreding tot de Formule E haar eigen horizon en dat is een spannend vooruitzicht. Ik heb de plaatjes van de nieuwe Formule E-bolide gezien ik moet zeggen dat het spectaculair oogt."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"