Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff gaat gesprek aan met Bottas: "Hij blonk niet uit"

Toto Wolff zag dat zijn team een overwinning en een tweede plaats uit handen liet glippen tijdens de Grand Prix van Sakhir. Maar ook zonder het pitstopgeblunder van de Duitse constructeur wist Valtteri Bottas niet te imponeren. Dat was ook teambaas Toto Wolff niet ontgaan.

Bottas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Tegenover Sky Deutschland liet Toto Wolff weten in gesprek te gaan met de Mercedes-crew van Valtteri Bottas en de Fin zelf. "Ik moet deze week met hem en zijn crew spreken, want Valtteri blonk niet uit op zondag", aldus het duidelijke statement van Wolff. Toch staat de Oostenrijker nog altijd achter de beslissing om zowel Bottas als George Russell binnen te halen voor een tweede pitstop tijdens de safety car-situatie.

"We maakten de stops voor de veiligheid, dus ik sta nog steeds achter de beslissing om die stops tijdens de safety car-situatie te maken. Maar naar de beelden van het moment waarop we de verkeerde banden onder de auto van Russell zetten, kan ik eigenlijk niet kijken."

De teambaas van Mercedes weet daarnaast nog altijd niet of Lewis Hamilton aanstaande zondag mag deelnemen aan de laatste race van het jaar. "We moeten eerst afwachten hoe Lewis zich voelt. Als hij zich goed voelt is het daarna van belang dat hij ook negatief test. Als hij negatief test en zich dus goed voelt, dan zal hij zeker deelnemen aan de Grand Prix van Abu Dhabi. Op dit moment weet ik echter nog niet wanneer we daar duidelijkheid over zullen hebben."

Dat betekent dat ook George Russell nog niet weet voor welk team hij zondag zal rijden. Ongetwijfeld zal Williams snel duidelijkheid willen hebben over de inzet van hun kopman. De vervanger van Russell bij het Britse team, Jack Aitken eindigde tijdens de Grand Prix van Sakhir op de zestiende plek. Teamgenoot Nicholas Latifi viel uit.

Formule 1 GP Sakhir 2020 RN365 Nieuwsdossier

24 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Honda F1 Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1