Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff geeft aan wat Bottas moet doen om in 2020 te blijven

Komend jaar verdedigt hij aan de zijde van Lewis Hamilton de zilverkleur van Mercedes, maar of Valtteri Bottas ook in 2020 in een van de wagens van het Duitse merk mag racen is nog niet bekend. Reservecoureur Esteban Ocon zit vol ongeduld langs de zijlijn te wachten voor zijn kans voorbij komt en teambaas Toto Wolff weet dat Bottas het beter moet doen dan in 2018, om zijn stoeltje te behouden.

Waar Hamilton in 2018 met overmacht wereldkampioen werd, kwam Bottas namelijk niet verder dan een teleurstellende vijfde plaats in de eindrangschikking. De 29-jarige Fin wist zelfs geen enkele Grand Prix winnend af te sluiten, daar waar teammaat Hamilton in totaal elf van de 21 keer zegevierde.

"Valtteri weet precies wat hij komend jaar moet doen om hier te blijven", spreekt Wolff. "De pechduivel moet hem eens met rust laten en dan kan Valtteri laten zien of hij zich kan meten met Lewis. Dat is precies wat we van hem verwachten om ook in 2020 in een van onze twee bolides te rijden. Hij weet dat overigens ook prima, en hij heeft het in zich om daaraan te voldoen.” “Lewis wordt sterker en sterker en dat betekent dat Valtteri ook beter zijn best zal moeten doen. Hij heeft zich in de afgelopen jaren constant verbeterd, maar laten we niet vergeten dat hij het opneemt tegen een vijfvoudig wereldkampioen. Vanaf het begin van het seizoen af aan zal Valtteri zich moeten meten met de allerbesten, onder wie Lewis." Bottas scoorde in zijn Formule 1-loopbaan precies drie Grand Prix-zeges, elk van deze werden verreden in het seizoen 2017.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie